HKK Zrinjski slavio na 12. 'Memorijalu Marijofil Džidić'

U sjajnoj utakmici Plemići pobijedili Sutjesku

HKK Zrinjski slavio na 12. 'Memorijalu Marijofil Džidić'

HKK Zrinjski pobjednik je 12. 'Memorijala Marijofil Džidić', košarkaškog turnira koji se igra u spomen na pokojnog osnivača HKK Zrinjski i oca nekadašnjeg košarkaša, danas trenera HKK Čapljina Borisa Džidića. 

U odličnoj finalnoj utakmici koja se, spomenimo, igrala po velikoj sparini u dvorani na Bijelom Brijegu HKK Zrinjski je rezultatom 83:74 slavio protiv crnogorskog tima KK Sutjeska iz Nikšića. Plemići su odličnom igrom u tranziciji, te istom takvom obranom pomalo iznenadili iskusnijeg protivnika koji je ostao bez energije, a momčad Nevena Nikolića već je u ranoj fazi pokazala kako će ove sezone biti tvrd orah za sve timove, posebno na svom parketu.

Još jednom se pokazalo da je povratak Nevena Nikolića na klupu Zrinjskog možda i najveća dobit za mladi mostarski tim koji je pokazao obrazac po kojem će igrati u ovoj sezoni, a to su sjajna obrana i mnogo trke i tranzicijske košarke. Sjajan je u mostarskom timu kao i jučer bio Tihomir Vranješ koji je zabio 23 poena, dok je Sreten Knežević dodao 18. Solidan je bio i američki košarkaš Ervin s 11 poena. Bolji od ostalih kod Sutjeske bili su Milošević s 18 i Spasojević koji je ubacio 14 koševa.

U susretu za treće mjesto HKK Čapljina slavila je protiv KK Kakanj rezultatom 85:78 nakon velikog preokreta. Naime Kakanjci su u prvom dijelu vodili čak s 24 koša razlike no na kraju je pobjeda pripala sastavu koji vodi sin pokojnog Marijofila u čiju čast se turnir i igra, Boris Džidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti