HKK Zrinjski slavio protiv Splita
Momčad trenera Hrvoja Vlašića ovom je pobjedom potvrdila izlazak iz krize a HKK Zrinjski opet podsjeća na tim koji se okitio naslovom prvaka naše zemlje.

Treća pobjeda Plemića u ABA 2 ligi

HKK Zrinjski slavio protiv Splita

Večeras su u Mostaru u okviru 10.kola ABA 2 lige u sjajnom ambijentu dvorane na Bijelom Brijegu snage odmjerili prvak Bosne i Hercegovine i jedan od najtrofejnijih europskih klubova svih vremena KK Split. U tvrdoj i zanimljivoj utakmici slavio je domaći tim rezultatom 80:72 i tako došao do treće pobjede u ovom natjecanju.

Utakmica je počela u "run and gun" ritmu, igrala se košarka praktički bez obrana a u takvoj su se košarci bolje snašli domaći košarkaši koji su taj dio igre dobili rezultatom 27:24. Druga četvrtina donijela je potpuno drukčiju košarku.

Obrane su očvrsnule a nakon 51 poena u prvoj dionici, u drugoj smo vidjeli samo 26 poena i dosta bolju igru Splita koji je naše prvake sveo na samo 10 poena, pritom postigavši 16 pa su Splićani na poluvrjeme otišli s tri koša viška.

Zrinjski je u nastavku opet pohvatao konce svoje igre i u malo bržoj košarci opet preokrenuli rezultat u svoju korist. Splićani koji su u Mostar došli na krilima pobjede protiv Cibone u hrvatskom prvenstvu do kraja više nisu našli odgovor za obranu Zrinjskog koja je i prelomila ovaj susret. Marko Ramljak s 18 koševa, Todorović s 13 i Miličević s 12 poena najbolji u pobjedi našeg prvaka. Marčinković sa 16 i Cobbins s 15 poena najbolji kod Splita. HKK Zrinjski se ovom pobjedom malo pomakao sa začelja ljestvice za koje je zakucana ostala ekipa Vršca. 

Također, mostarski košarkaši su ovom pobjedom potvrdili i definitivni izlazak iz krize te se može reći da momčad Hrvoja Vlašića počinje napokon podsjećati na onaj sjajni tim koji je osvojio povijesni trofej prvaka BiH te na jednu pobjedu bio daleko od plasmana na Final Four ABA 2 lige. Mostarci su sada na omjeru 3-7.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Zrinjski: Šutalo, Petrić, Smajlagić 10, Sokolović 10, Golemac, Todorovićc13, Šamadan, Miličević 12, Pandurić 5, Ljujić 7, Bakić 5, Ramljak 18

KK Split: Kalajžić 6, Veljačić 8, Rebić, Kedžo 9, Gabrić 9, Runjić, Marčinković 16, Jukić, Kovačević 4, Vrgoč 3, Cobbins 15

Top Komentari

Đuka
Bravo Zrinja... Nogomet, košarka, rukomet, futsal, boks, plivanje,... u svemu sampioni!
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi