HKK Zrinjski slavio u Vršcu
Košarkaši Zrinjskog večeras su u Vršcu nastavili s velikom serijom pobjeda. Foto: druga.aba-liga.com

Četvrta pobjeda našeg prvaka u ABA 2 ligi

HKK Zrinjski slavio u Vršcu

Košarkaši HKK Zrinjskog potvrdili su da su uhvatili veliku formu u posljednje vrijeme. Danas su u Vršcu nakon velikog preokreta slavili nad istoimenim domaćinom kojeg su ostavili usamljenog na dnu ljestvice a ovom pobjedom potvrdili priključak sredini.

Nije dobro počelo za mostarske košarkaše u ovoj utakmici. Mlak početak i velika propusnost u obrani bili su kažnjavani od strane domaćina koji je u tom dijelu utakmice imao sjajan postotak šuta posebice za tri poena. Prva četvrtina završila je rezultatom 30:16 a s 14 koševa viška za domaće otišlo se i na odmor te se činilo da će se Vršac domoći druge pobjede u regionalnoj ligi.

No, iz svlačionice je u drugom poluvremenu izašao neki drugi Zrinjski. Za samo pet minuta igre u trećem periodu dostigli su prednost Vršca, a pred posljednji period otišlo se prednošću Mostaraca od +5. Zrinjski je treću četvrtinu dobio s čak 36:17 otpuhavši domaćine s parketa u tom dijelu igre. Nije se više domaćin imao snage vratiti a Plemići su podigli prednost i na više od 10 poena razlike te su, iako se činilo suprotno, ovaj susret uveli u mirne vode posljednjih nekoliko minuta.

Iako su igrali bez ozlijeđenog Ramljaka Mostarci su došli do nove izuzetno važne pobjede u ABA 2 ligi koja ih polako ali sigurno vraća u borbu za gornji dom ljestvice gdje ova momčad objektivno i pripada. Najbolji u redovima Zrinjskog bio je Aleksandar Todorović s 29 koševa i valorizacijom 36, te Sven Smajlagić koji je postigao 23 koša. Ovaj dvojac je uz Sokolovića s 13 ubačaja i kreirao veliki preokret na ovom susretu. 

Domaćina je predvodio Radivojević sa 17 koševa dok su po 15 ubacili Brkić i Jovanović.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Vršac: Ćirković 6, Munižaba, Kapetanović 9, Mitrović 6, Radivojević 17, Brkić 15, Jovanović 15, Simović 3, Ognjenović 4, Silađi 10

HKK Zrinjski: Šutalo, Petrić, Smajlagić 23, Sokolović 13, Golemac, Zlomislić, Todorović 29, Šamadan, Miličević 4, Pandurić 7, Ljujić 9, Bakić 6

Top Komentari

Prazina
Konačno 4 kvalitetna kluba u državi. Široki, Igokea, Spars i prošlogodišnji šampion Zrinjski
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi