HKK Zrinjski u drami slavio protiv Rogaške
Aleksandar Sokolović bio je junak HKK Zrinjskog postigavši pobjedničke poene na samo jedan sekund prije kraja ove sjajne utamice u Mostaru.

Sokolović sekundu prije kraja za pobjedu Plemića

HKK Zrinjski u drami slavio protiv Rogaške

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog slavili su večeras u ludoj utakmici protiv slovenačke Rogaške košem Aleksandra Sokolovića sekundu prije kraja rezutatom 94:93.

Otvorio je mostarski tim ovu utakmicu autoritativno i već u prvoj četvrtini napravio prednost od 9 razlike, a tijekom drugog perioda ta se razlika u jednom trenu popela i na 16 i činilo se kako će naš prvak konačno odigrati jednu utakmicu u kojoj neće biti stresa, drame i brige za pobjedu.  No gosti su se već tijekom te druge četvrtine vratili na zaostatak od samo -3 da bi tek u dobroj završnici domaći košarkaši vratili na ugodnijih 9 razlike.

Treći period donio je potpunu dominaciju gostiju iz Rogaške a ton njihovoj igri dalo je pojačanje iz KK Jazina Mirza Sarajlija koji je koš Zrinjskog pogađao iz svih pozicija. Treću četvrtinu Rogaška je dobila sa 31:14 i u zadnji period ušlo se sa 8 koševa razlike za goste. Valja napomenuti da je krajem treće četvrtine Zrinjski ostao bez luke Pandrurića koji je do tada igrao sjajno. U jednoj situaciji koljeno mladog šibenskog košarkaša je "proklizalo" i Pandurić je ostao ležati na parketu uz bolne krike koji su izazvali šok, nevjericu i tišinu u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg. 

Činilo se da se Zrinjski neće oporaviti od tog šoka no upalili su se napadački motori Aleksandra Todorovića koji je sjajnu napadačku večer umalo pokvario nekim katastrofalnim defanzivnim propustima. Onda je krenula drama. Na rezultatu 90:80 nešto manje od 3 minute do kraja činilo se da je Zrinjski ovu utakmicu priveo kraju no onda je krenuo šou Mirze Sarajlije i Marka Pajića koji su serijom trojki 20 sekundi do kraja doveli Rogašku u prednost od 93:92. Ivan Miličević je tada napravio faul u napadu i gosti su imali šansu da završe utakmicu no njihov play Kosič je izgubio loptu napravivši zadnje polje. U preostalih 9 sekundi odgovornost je preuzeo Aleksandar Sokolović i odličnim prodorom na granici koraka poentirao za veliko slavlje Mostaraca od 94:93. Bila je ovo peta pobjeda HKK Zrinjskog u ABA 2 ligi. Todorović je postigao 28 poena, Pandurić 16, Ramljak 12 a junak Sokolović 11 poena.

Mirza Sarajlija s 27 poena daleko najbolji kod Rogaške dok je Pajić dodao 17 a Davis 13 koševa.

Dvorana Bijeli Brijeg, ABA 2 Liga 13 kolo, 600 gledatelja

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Zrinjski:Šutalo 9, Petrić, Pajić, Sokolović 11, Zlomislić, Todorović 28, Šamadan, Miličević 10, Pandurić 16, Ljujić 8 , Milinović, Ramljak 12

KK Rogaška: Kosić 3 , Davis 13, Mijović 9, Šantelj 7, Bilić 6, Pajić 17, Sarajlija 27, Tomić 7, Knežević 4, Vašl

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije