HKK Zrinjski u triler završnici bolji od HKK Čapljina

Plemići uz Sparse jedina neporažena momčad lige

HKK Zrinjski u triler završnici bolji od HKK Čapljina

Košarkaši HKK Zrinjski večeras su u utakmici 4. kola košarkaškog prvenstva BiH savladali HKK Čapljina rezultatom 74:71. 

Hercegovački derbi opravdao je sva očekivanja jer je večeras u dvorani na Bijelom brijegu viđena prava drama.

Počelo je tvrdo, s jakim obranama na obje strane a u takvoj košarci nešto bolje su se snašli domaći košarkaši koji su prvi period dobili sa 16:12. Kasnije, tijekom 2/4 kako se utakmica razvijala gosti su stajali sve bolje na terenu pa su do kraja poluvremena anulirali i prestigli prednost domaćina i na veliki odmor otišli s 3 poena viška. 

Drugo poluvrijeme donijelo je kvalitetniju izvedbu oba tima ali i dosta viši intezitet igre s obje strane. Iako je Čapljina skakački jači tim od Zrinjskog Plemiće je upravo dobar ofanzivni skok držao jedno vrijeme u igri, a onda se razigrao kapetan Vranješ kojeg su gosti jako dobro čuvali u prvom poluvremenu. Kapetan Zrinjskog počeo je pogađati izvana te je do kraja utakmice Čapljince zasuo sa šest trojki iz jedanaest pokušaja. Na kraju je viđena prava drama. Čapljina je imala vodstvo 69:64 na dvije minute do kraja ali nevjerojatne greške i neodgovornost u igri u tim trenutcima u kombinaciji s odličnom reakcijom domaćeg tima poslije tih grešaka rezultirali su novim porazom Čapljine. Mirna ruka s crte slobodnih bacanja Vranješa donijela je Zrinjskom +3 na 5 sekundi do kraja a pokušaj Ivelje za produžetak ostao je na obruču.

Tihomir Vranješ je za svoj 25 rođendan zabio 24 poena, a po 12 su dodali Ervin i Knežević, dok je Luka Anđušić zabio 11 koševa. Sudžum s 19 i Ivelja s 15 koševa bili su najbolji kod Čapljine koja je ubilježila treći poraz u 4 kola. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Zovko 4, Vranješ 24, Lee 12, Zlomislić 6, Knežević 12, Đurašević, Soldo 3, Perković, Čović, Pajić 2, Džajić, Anđušić 11

HKK Čapljina: Naletilić 8, Jugović 8, Savković 6, Ivelja 15, Sudžum 19, Musulin 7, Lužaić 7, Herenda, Milin 2, Brajković 6, Lukačić, Radak

Promo

Top Komentari

Realist
Bravo Zrinjski
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi