Zmajice nastavile s treninzima, još uvijek se čak na "muštuluk" od FIBA-e

Prva utakmica u subotu

Zmajice nastavile s treninzima, još uvijek se čak na "muštuluk" od FIBA-e

A. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija BiH nastavlja s pripremama za kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo. 

Popularni Zmajice su danas obavile trening u velikoj dvorani Ookini Arene, u kojoj će se igrati utakmice. Na mečevima će biti dozvoljeno prisustvo publike, do 4.800 mjesta

Naše košarkašice punim intenzitetom i s nestrpljenjem očekuju susrete protiv Kanade i Japana. Također se čeka još uvijek konačna odluka FIBA-e pošto Bjelorusija neće nastupiti na turniru.

"Najbitnije je da je zdravstveni bilten igračica odličan. Bez obzira što se Bjelorusija nije pojavila na takmičenju, mi čekamo zvaničnu odluku FIBA i spremamo se za utakmice protiv Kanade i Japana kao i uvijek – s maksimalnim oprezom. Djevojke će dati sto posto od sebe da naprave iznenađujući rezultat jer svi znamo da je Japan srebrni s Olimpijskih igara, kao i da Kanada ima snažan tim. Želimo da odmjerimo snage protiv takvih ekipa", izjavila je tim-menadžer reprezentacije Razija Mujanović.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Podsjećanja radi boje BiH u Osaki će braniti: Milica Deura, Jonquel Jones, Nikolina Babić, Matea Tavić, Anđela Delić, Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Marica Gajić, Nikolina Džebo, Dragana Domuzin, Sara Heljić i Hanna Halilović.

S obzirom na odustajanje Bjelorusije, s kojima je bio planiran meč u četvrtak, prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Zmajice bi trebale igrati 12. februara (subota) protiv Kanade.

Top Komentari

realista1982
Ceka se da skontaju, koga da zaraze i izbace od ove 3 preostale,jer im bjeloruskinje vise gode...
2 0
Adrian
I FIBA I UEFA MAFIA.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi