Kralj piše historiju: LBJ najmlađi košarkaš sa 30.000 poena u NBA ligi
LeBron je čovjek kojeg mnogi ne vole, ali je bez dileme jedan od najboljih svih vremena (Foto: EPA)

Niko nikad kao LeBron

Kralj piše historiju: LBJ najmlađi košarkaš sa 30.000 poena u NBA ligi

Midhat Šljivak

Košarkaš Cleveland Cavaliersa LeBron James ušao je sinoć u historiju kao najmlađi igrač sa 30.000 poena u NBA ligi. James je u porazu Clevelanda od San Antonija ubacio 28 poena, te je tako nadmašio cifru od 30.000 poena.

Sa ukupno 33 godine i 23 dana postao je najmlađi igrač igrač koji je to uradio i trenutno je na brojci od 30.021 poena.

"Veoma poseban trenutak za mene. Ipak, nisam potpuno zadovoljan kad god nešto uradim, bilo da smo pobijedili ili izgubili. Radujem se trenutku kada sa porodicom i prijateljima uz vino razgovaramo o svim mojim dostignućima", poručio je James.

Ispred LBJ-a ostalo je još samo šest košarkaša. Na vrhu je i dalje legendarni Kareem Abdul-Jabbar sa 38.387 poena, a zatim slijede Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan, Wilt Chamberlain i Dirk Nowitzki.

James je na prosjeku od 27 poena od 2003. godine kada je došao u NBA ligu, a pored Clevelanda, četiri godine je nosio dres Miami Heata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi