Florentino Perez je obavio hitan poziv i Hezonji je sve bilo jasno: "Sve je trajalo tri minute"

Lako ga je uvjerio u ostanak

Florentino Perez je obavio hitan poziv i Hezonji je sve bilo jasno: "Sve je trajalo tri minute"

Edmir Škorić

Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja ostat će u Real Madridu iako je prije nekoliko dana Marca objavila da potpisuje za Barcelonu.

Hezonja je navodno imao sve dogovoreno s Barcelonom, gdje je trebao u četiri godine zarađivati po tri miliona eura i tako bi bio jedan od najplaćenijih igrača u Evropi. Ipak, katalonski klub je potom negirao sve navode, a navodno su od Hezonje odustali zbog izjave koju je dao samo dan nakon osvajanja ACB lige.

"Lijepo je što smo osvojili špansku titulu, ali osjećam se loše jer smo izgubili titulu prvaka Evrope u najlošijoj utakmici godine. Ovo mi puno znači. Želio bih vratiti navijačima s još puno titula u predstojećim godinama. Znate, osjećam se kao da su mi ova ekipa i navijači porodica. Primili su me otvorenih ruku dok su mnogi pričali sranja o meni. Zato želim još dvije godine biti tu i uzvratiti ljudima u Madridu za sve lijepo što mi pružaju", rekao je Hezonja.

Time si je očito zatvorio vrata u Barceloni, a ranije se povezivao sa Panathinaikosom, čak i sa beogradskim Partizanom za kojeg i navija.

Hrvat će tako ostati u Madridu, a čini se da je važnu ulogu u konačnom ishodu imao "madridski kralj" Florentino Perez. Predsjednik Real Madrida je odlučio reagovati kada su se stvari zakomplikovale i kada je izgledalo da će Hezonja otići u Barelonu.

Oglasi

Florentino je, javljaju madridski portali, nazvao Hezonju i sve mu objasnio u tri minuta telefonskog razgovora. Između ostalog mu je rekao da "moraš biti kao Rudy Fernandez, primjer za sve u Realu, moraš se umiroviti u našem dresu".

Na kraju je Mario popustio i odlučio se za novi ugovor s Realom, koji bi tek trebao da se potpiše.

Hezonja je prošle godine s Realom postao prvak Evrope. Stigao je prije dvije godine u Kraljevski klub te je postao jedan od najboljih igrača madridske ekipe.

U prošlosti je već igrao za Barcelonu, od 2012. do 2015, u NBA-u je nosio dres Orlando Magica, New York Knicksa i Portland Trail Blazersa, a potom se vratio u Europu, gdje je nastupao još za Panathinaikos i UNICS Kazan.

Otkriveno je i koliko je Partizan nudio Hezonji za ugovor. Vicešampion ABA lige bio je spreman da ponudi Hezonji trogodišnji ugovor, uz godišnju platu veću nego što ju je imao Kevin Punter, koji je dogovorio prelazak u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Punter je u Partizanu nezvanično zarađivao 2,25 miliona eura, pa je Hrvatu očigledno nuđeno možda čak preko 2,5 miliona godišnje.

Što se tiče Partizana, crno-bijeli su danas ozvaničili dolazak Vanje Marinkovića, koji se vratio u svoj matični klub nakon pet godina. Brojni košarkaši dovode se u vezu sa ekipom iz Humske, a među njima su Chima Moneke, Johnathan Motley, pa čak i bivši bekovi Zvezde Jordan Loyd i Luca Vildoza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi