Hrvatska imala Grke u šaci, ali zatim je na scenu stupila 'zvijer'
Foto - FIBA

Eurobasket

Hrvatska imala Grke u šaci, ali zatim je na scenu stupila 'zvijer'

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je u 1. kolu Eurobasketa od selekcije Grčke rezultatom 89:85.

Odigrala je Hrvatska odličan meč, ali na kraju je susret prelomio nevjerovatni Giannis Antetokounmpo. Ekipa Damira Mulaomerovića odlično ulazi u meč. Poveli su Hrvati sa 7:0, ali potom je Grčka ubacila u brzinu više.

Tyler Dorsey i Giannis Antentokounmpo su punili koš Hrvatske, Bojan Bogdanović na drugoj strani nije mogao sam i Grci nakon 10 minuta igre stvaraju osam poena prednosti, 24:16.

Grci dominiraju u drugoj dionici. Prednost je rasla iz napada u napad, bilo je plus 19 u jednom trenutku, a na odmor se odlazi sa 16 poena prednosti u korist ove selekcije, 46:30.

Ipak, kada je Bogdanović dobio pomoć uslijedila je serija Hrvatske od 15:0 i povratak u meč. Došli su do samo minus dva (62:60), ali Grčka ponovo pojačava u završnici trećeg perioda i odlazi s plus osam, 70:62.

Nije Hrvatska odustajala od utakmice. Iako je Grčka kontrolisala rezultat poenima Krunoslava Simona na minut i po do kraj ameča Hrvatska ponovo dolazi na samo minus dva, 84:82 uz napad za Hrvatsku.

Oglasi

Međutim, Giannis potom uzima sve u svoje ruke. Blokira Zupca, a zatim zakucava i povećava prednost na plus četiri, 86:82.

Nije se Hrvatska uspjela vratiti u meč. Grčka je završila posao i stigla je do teške pobjede u ovom duelu.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je Jaleen Smith s 23 poena, Bojan Bogdanović je dodao 19, a Krunoslav Simon 18 poena.

Kod Grčke Tyler Dorsey i Giannis su utakmicu završili s po 27 poena, ali je Antetokounmpo bio najbolji u ključnim trenucima.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo:

Hrvatska - Grčka 85:89 (16:24, 14:22, 32:24, 23:19)

Hrvatska: Perković, Smith 23, Prkačin, Simon 18, Hezonja 10, Šarić, Gnjidić, Matković 2, Ramljak, Mavra 2, Zubac 11, Bogdanović 19.

Grčka: Dorsey 27, Lountzis, Larentzakis, Agravanis 11, Calathes 4, Sloukas 6, Papagiannis, Papanikolaou 6, Papapetrou 3. G.Antentokounmpo 27, K.Antentokounmpo, T. Antentokounmpo 5.

Promo

Top Komentari

Adnan tz
Imali su oni ćunu u šaci .ko je gledao zna sta pričam
17 0
Fizo
Još da im nema Mostarca....
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi