Nestvarna noć 'Grčke zvijeri' u Beogradu, ali Srbija ima najboljeg na svijetu

Kakav meč

Nestvarna noć 'Grčke zvijeri' u Beogradu, ali Srbija ima najboljeg na svijetu

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je večeras u Beogradu selekciju Grčke nakon produžetka rezultatom 100:94.

U zaista spektakularnom meču blistale su NBA zvijezde Giannis Antetokounmpo i Nikola Jokić, ali na kraju je MVP najjače lige svijeta pokazao klasu u ključnim trenucima meča.

Fenomenalna košarka igrala se u Beogradu. Srbija je ta koja je uglavnom imala prednost, a 'Grčka zvijer' je održavala svoju selekciju u životu.

Na poluvrijeme Srbija odlazi sa sedam poena prednosti (51:47) i kako se rezultat kretao izgledalo je kao da će selekcija Svetislava Pešića doći bez problema do pobjede.

Nakon 30 minuta igre i dalje je bilo plus sedam (70:63), imala je Srbija i osam razlike na dvije minute prije kraja, ali su kao i mnogo puta ranije prednost uspjeli da ispuste.

Dorsey je pogodio trojku za 87:87, Jaramaz promašuje šut za pobjedu, pa se otišlo u dodatnih pet minuta igre.

Oglasi

Iako je Giannis preuzeo sve na sebe u dodatnih pet minuta, Srbija ovog ljeta ima zvanično najboljeg košarkaša svijeta u svojim redovima.

Jokić je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije, Giannisovi napori bili su uzaludni, a zatim je Kalinić s bacanja zaključio pobjedu Srbije 100:94.

Giannis je pružio nevjerovatnu partiju večeras u Beogradu. Susret je okončao s 40 poena, osam skokova i pet asistencija za 40 minuta na parketu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

S druge strane u pobjedničkom sastavu blistao je Nikola Jokić. Centar Srbije i Denver Nuggetsa meč je završio s 29 poena, osam skokova i šest asistencija za 30 minuta.

Kod Srbije istakli su se Jaramaz s 15 i Lučić s 14 poena, dok je kod Grka Dorsey ubacio 13.

Top Komentari

King_Kenny
...utakmica koju treba selektor pustiti nasim igracima da pogledaju kako se gine za drzavni dres...i Jokic i Giannis odigrali bez da se imalo stede,kao da je finale EP u pitanju...Giannis u jednom duelu pao na parket koliko je dug i sirok u borbi za loptu,rizikujuci povredu...a nas Nurke se juce sklanja kod svakog prodora Crnogoraca umjesto da udje u duel i blokira...da je jednu blokadu slozio ne bi se vise niko usudio krenuti...
10 2
Chico
Kakav je ovo Turčin Jaramaz kod Vlaha ?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi