Majstore, prijateljska je utakmica: Bezobrazni Karlo Matković podlo krenuo na Luku Dončića

Mogao je izbjeći, ali nije

Majstore, prijateljska je utakmica: Bezobrazni Karlo Matković podlo krenuo na Luku Dončića

Midhat Šljivak

Slovenija je jučer u prijateljskom meču u Celju savladala Hrvatsku rezultatom 94:88.

Slovence su do trijumfa vodili Vlatko Čančar s 21 i Goran Dragić s 19 poena, a kod Hrvatske je Dario Šarić ubacio 18 koševa.

Luka Dončić nije igrao previše u ovom meču. Dobio je 21 minuti na parketi i ubacio je 10 poena te je dobio jedan žestok udarac od Karla Matkovića.

Momak rođen u Livnu koji je odbio dres Bosne i Hercegovine zbog Hrvatske, bezobrazno je dočekao zvijezdu Dallas Mavericksa na lakat u jednom napadu Slovenije.

Matković nije štedio NBA zvijezdu. Imao je šansu da izbjegne kontakt, ali to nije učinio i produžio je kretnju koja je dovela do žestokog udarca u lice Luke Dončića.

Oglasi

Slovenci su ljuti zbog ovog poteza 21-godišnjeg krilnog centra i smatraju da je pretjerao u reakciji u prijateljskom meču i da je lagano mogao da izbjegne udarac.

Mladi košarkaš se sigurno želio dokazati pored NBA zvijezde, no ovog puta je u defanzivi malo i pretjerao.

Krilni centar hrvatske reprezentacije je u ovom meču igrao 17 minuta. Za to vrijeme je ubacio 10 poena i uhvatio je četiri skoka.

Karlo Matković je prethodne dvije sezone igrao za Megu. Ranije je nastupao i za OKK Beograd i to kao posuđen igrač Cedevita Olimpije, čiji je član i danas.

Bio je član omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine. Ipak, odlučio se potom nastupati za zemlju za kojom mu srce kuca - Hrvatsku i u posve nejasnom dogovoru dobio je dozvolu KSBiH za nastup.

Top Komentari

Prazina
Budite ozbiljni! Da li bi ikada napisali ovakav naslov i tekst da je Matković ostao da igra za BiH?
4 7
Mackintosh
Gdje su oni koji su mjesecima tvrdili da je nemoguce da zaigra Matkovic za Hrvatsku i da mu se ne smije "izdat dozvola"? Kakva dozvola? Zavukli se fasisti u rupe pa se usutili, ne lupetaju vise
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi