Mario Hezonja predvodi Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Prvi rival je Dončićev Slovenija

Mario Hezonja predvodi Hrvatsku u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Edmir Škorić

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar objavio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Hrvatska je u subotu optutovala u Atinu i rivali za mjesto u Parizu bit će joj Slovenija sa Lukom Dončićem i Novi Zeland.

12 igrača na spisku Sesara:

Goran Filipović, Borna Kapusta, Džejlen Smit, Filip Krušlin, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Ivica Zubac, Danko Branković i Ivan Vraneš.

Kvalifikacioni turniri igraju se u Grčkoj, Latviji, Španiji i Portoriku, a samo pobjednici na kraju odlaze u Pariz.

Oglasi

Grupa A u kojoj je Hrvatska ukrstiće se sa Grupom B u kojoj su Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Obje grupe igraju se u Pireju.

Prvu utakmicu tim koji predvodi zvijezda Real Madrida Mario Hezonja igra u utorak 2. jula protiv Slovenije sa početkom u 20 sati, a drugu dan kasnije sa Novim Zelandom od 16:30 sati. Polufinala su na programu 6. jula, a finale 7. jula.

Hezonja 'demolirao' Brazilce i poslao poruku Slovencima

Hrvatska je prije dva dana odigrala prijateljsku utakmicu protiv Brazila i slavila je sa 91:81.

Susret je obilježio košarkaš Real Madrida Mario Hezonja koji je odigrao nevjerovatnu partiju koju će svi sudonici meča u Opatiji dugo pamtiti.

Hezonja je utakmicu završio sa čak 39 poena, dodao je i šest skokova, a Brazilcima je stvorio noćne more, jednostavno nisu imali način kako da ga zaustave.

Odličan je kod Hrvatske bio i Šarić sa 20 poena, dok je Zubac imao učinak od devet poena i devet skokova.

Kod Brazilaca Caboclo je bio prvo ime sa 16 poen i šest skokova, Neto je ubacio 13 poena i četiri skoka.

Brazil je prijateljski susret protiv Hrvatske odlučio da igra da malo isprobaju naše terene jer ih u kvalifikacijama za Olimpijske igre očekuje Crna Gora.

Brazilce dakle očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u narednoj sedmici, nalaze se u grupi sa Crnom Gorom i Kamerunom, a na turniru se križaju sa grupom gdje su Latvija, Filipini i Gruzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi