Izabrao je Hrvatsku ispred BiH, a sada ga je dočekao "hladan tuš" pred ključne utakmice
FOTO: EPA

Ni MVP regionalnog takmičenja nije bolje prošao

Izabrao je Hrvatsku ispred BiH, a sada ga je dočekao "hladan tuš" pred ključne utakmice

Haris Zilić

U julu kreću završne borbe za Olimpijske igre za košarkaške selekcije, a na kvalifikacionom turniru nastupit će i reprezentacija Hrvatske i pokušat će da izbori kartu za Pariz.

Hrvatska će igrati turnir u grčkom Pireju od 2. do 7. jula, a okupljanje je u ponedjeljak 10. juna.

Selektor Josip Sesar objavio je spisak košarkaša na koje računa za olimpijski kvalfikacioni turnir i tu su dva velika iznenađenja.

Na spisku nema Karla Matkovića kao ni jednog od najboljih košarkaša u ABA ligi, Luke Božića koji je i MVP regionalnog takmičenja.

Matković je ranije odlučio da nastupa za Hrvatsku umjesto za Bosnu i Hercegovine, rođen je u Livnu, ali sada je dobio "hladan tuš" od strane selektora Sesara.

Sesar ni na spisak njije uvrstio momak koji karijeru gradi u NBA-u, a riječ je o Luki Šamaniću.

Oglasi

Na spisku selektora sesara nalaze se: Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Jaleen Smith, Filip Krušlin, Toni Perković, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Šarić, Dario Drežnjak, Boris Tišma, Tomislav Buljan, Ivica Zubac, Danko Branković, Ivan Vraneš, Krešimir Ljubičić.

Hrvatska je na turnir u Grčkoj u skupin A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. jula 2024. u Grčkoj, Latviji, Španiji i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na Olimpijske igre 2024 u Pariz direktno se kvalifikovala Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva također su se kvalifikovali, a to su: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Top Komentari

Hanibal
super. sada moze bilmez igrati za KK Hlivno (ovo je historijsko ime grada)
2 0
Adrian
Realno slaba reprezentacija, ovaj umislio da će igrat svaku, da nije bio Damir selektor Hrvatske, inače naravno rođeni tuzlak, ne bi ni bio u planu da igra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi