I Celticsi spremili ponudu za Davisa
Anthony Davis je u NBA ligu stigao 2012. godine. Izabran je kao prvi pik drafta nakon odlične sezone na univerzitetu Kentucky (Foto: EPA)

Pelicansi dobijaju prijedloge za trejd

I Celticsi spremili ponudu za Davisa

M. Šljivak

Anthony Davis mogao bi napustiti New Orleans Pelicanse.

Tim iz Lousiane je spreman da razmjeni svoju prvu zvijezdu i čekaju da prava ponuda stigne na njihovu adresu, a za sada su se Los Angeles Lakersi istakli kao prvi kandidat za dovođenje 25-godišnje NBA zvijezde.

Međutim, u borbu za Davida uključili su se i Boston Celticsi. ESPN tvrdi da će najtrofejniji tim NBA lige pokušati da dobije Davisa kroz trejd, a ovu vijest je donio poznati novinar Adrian Wojnarowski.

"Boston lovi Davisa godinama. Nadaju mu se još uvijek, da li ove sezone ili pred početak naredne. Danny Ainge ima dosta mladih igrača koje može iskoristiti da dovede Davisa. Međutim, tu su i Lakersi, koji su spremni da iskoriste sve mlade igrače kako bi došli do Davisa", istakao je Wojnarowski.

Davis je i ove sezone zaista fantastičan u dresu Pelicansa, te u prosjeku ubacuje 28 poena i hvata 12.4 skokova po utakmici.

Top Komentari

Kiss
onda bi LA bio beton
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi