Šou može početi: Anthony Davis stiže kod LeBrona Jamesa
Lakersi planiraju napraviti tim snova koji će sa trona skinuti Golden State Warriorse. Anthony Davis bi u Los Angeles mogao stići već u narednim danima (Foto: EPA)

Veliki trejd na pomolu

Šou može početi: Anthony Davis stiže kod LeBrona Jamesa

M. Šljivak

Jedan od najboljih NBA igrača Anthony Davis karijeru bi mogao nastaviti u Los Angeles Lakersima.

Prema navodima ESPN-a, predsjednik Lakersa Magic Johnson i generalni menadžer Rob Pelinka 'skovali' su plan koji uključuje veliki trejd u kojem bi dobili Davisa od New Orleans Pelicansa, ali i u kojem ne bi izgubili previše širine u ekipi.

Poznati novinar Adrian Wojnarowski tvrdi da Lakersi ipak neće oklijevati da iskoriste pikove prve runde drafta, ali i mlade igrače u timu kako bi došli do Davisa.

Tako će Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Lonzo Ball ili Josh Hart put New Orleansa uz pikove na draftu i još neke igrače, a u Los Angeles će stići Davis.

"Ovako stoje stvari. Lakersi se neće odreći pikova ili mladih igrača za neke dogovore koji bi im malo donijeli ove sezone. Oni žele sačuvati sve za Anthonyja Davisa", rekao je Wojnarowski.

Lakersi su tako došli u zaista sjajnu poziciju. LeBron James je angažovan tokom ljeta i Kralj predvodi mladu ekipu koja igra dobro, a ako ne uspiju dovesti Davisa nekim slučajem, oni će narednog ljeta ponuditi ovom košarkaši maksimalan ugovor.

Davis je ove sezone na prosjeku od 28.1 poena i 12.4 skokova i sigurno da bi Lakersi sa njim iz Jamesom postali kandidati za naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi