Lebron James i Lonzo Ball kao nekad Kareem Abdul-Jabbar i Magic Johnson
Od 1982. godine Lakersi nisu imali tandem koji je u istom meču stigao do triple-doubla, a večeras je to pošlo za rukom Jamesu i Ballu

Vodili Lakerse do pobjede

Lebron James i Lonzo Ball kao nekad Kareem Abdul-Jabbar i Magic Johnson

E. Škorić

I protekle večeri NBA liga je ponudila mnoštvo dobrih i kvalitetnih mečeva, a noć su obilježili James Harden i LeBron James.

LeBron James je stigao do novog triple-doublea, pošto je ubacio 24 poena, podijelio 11 lopti i uhvatio 12 skokova u trijumfu njegovih Lakersa u Charlotteu (128:100).

Njegov suigrač Lonzo Ball također je ostvario TD. On je ubaico 16 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Dvojac je postao prvi tandem Lakersa koji je stigao do triple-doublea još od Kareema Abdul-Jabbara i Magica Johnsona 1982. godine.

Phoenix Sunsi su sinoć sa 107:99 savladali Minnesotu Timberwolvese i ovo im je bila šesta pobjeda u 30. meč uu NBA ligi.

Nakon serije poraza, Sunsi su vezali dvije pobjede. Nakon što su pobijedili kući Dallas, sada su bili bolji od Minesote, a predvodio ih je Devin Booker sa 28 poena i po sedam asistencija i skokova. Booker je pauzirao šest mečeva zbog povrede i itekako je nedostajao Sunsima.

Najbolji meč od dolaska u Minnesotu odigrao je Dario Šarić, koji je ubacio 15 poena uz 11 skokova. Najbolji igrač Timberwolvesa bi je Karl-Anthony Towns koji je ubacio 28 poena uz 12 skokova. Derrick Rose je doda 25 poena.

U Staples Centru Houston Rocketis su sa 105:97 bili bolji od Memphisa uz 32 poena, 10 asistencija i 12 skokova sjajnog Jamesa Hardena. Client Capela je ubacio 26 uz 10 skokova. U timu Memphisa 22 poena Mike Conleyja, dok je Marc Gasol ubacio 17 poena i tome dodao devet skokova.

Chicago Bullsi su trijumfovali u gostima kod SA Spursa sa 98:93, a domaćinu nije pomogao ni Aldridge sa 29 poena i 12 skokova. Kod Bullsa Dunn je ubacio 24, Markkanen 23 poena.

U Oklahomi je domaća ekipa sa 110:104 savladala Los Angeles Clipperse, a najbolji je bio Paul George sa 33 poena, dok je na drugoj strani Gallinari ubacio 28 poena, a Harris 22.

Detroit je sa 113:104 savladao Boston Celticse, a Blake Griffin je bio nezaustavljiv za goste sa 27 poena, šest asistencija i osam skokova. Kyrie Irving je na drugoj strani ubacio 26 poena uz osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi