I Kevinu Loveu ultra bogati ugovor: Na račun će dobiti 145 miliona

Ostaje u Clevelandu

I Kevinu Loveu ultra bogati ugovor: Na račun će dobiti 145 miliona

E. Škorić

Kevin Love odlučio je ostati u Cleveland Cavaliersu, te je prihvatio unosan ugovor kojim će zaraditi 120 miliona dolara.

LeBron James je otišao iz Clevelanda ovog ljeta, pa su Cavsi bili u strahu da će otići i druga zvijezda, no sjajni krilni centar je, mada se još čeka na zvaničnu potvrdu, potpisao na četiri godine i za svaku od njih dobit će 30 miliona.

Novi ugovor počinje od početka naredne sezone. S preostalim dijelom trenutnog ugovora, ukupno će mu Cavsi na račun isplatiti 145 miliona u narednih pet godina.

Svojim igrama Love je uz Jamesa, ranije i Irvinga, bio jedan od ključnih igrača bivšeg NBA prvaka, a sam on je pet puta bio biran u All Star petorku NBA lige.

"Uživam u igranju ovde, ja sam uzbuđen zbog tima koji imamo i radujemo se našoj budućnosti zajedno. Clevelandovi fanovi su bili posebni od prvog dana, a radujem se i nastavku da budem dio ove velike zajednice", izjavio je Love.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi