I ugledna Marca piše o dolasku Jenningsa u BiH
Foto: EPA

Na pragu je dolaska u Aleksandrovac

I ugledna Marca piše o dolasku Jenningsa u BiH

S. Grebović

Sve su glasnije priče kako bi nekadašnja NBA zvijezda Brandon Jennings ubrzo mogla obući dres Igokee.

Ovu je informaciju prije par dana prvi plasirao ugledni košarkaški novinar iz SAD-a Chris Harper, koji je naveo da je njegov dolazak u redove bh. prvaka pred samom realizacijom.

Savim sigurno da će Jennings biti ako ne najveće onda jedno od najvećih košarkaških imena koje je zaigralo u našoj zemlji. U svojoj bogatoj NBA karijeri nosio je dresove Milwaukee Bucksa, Detroit Pistonsa, Orlando Magica, New York Knicksa i Washington Wizardsa.

Odigrao je 555 utakmica u regularnoj sezoni najjače košarkaške lige svijeta i iza sebe ostavio brojke od 14,1 poena, 5,7 asistencija i 3 skoka po meču što nije ni najmanje zanemarivo.

Ugledna španska Marca je danas pisala o njegovom dolasku u Aleksandrovac, upoređujući Jenningsovu karijeru i karijeru Rickyja Rubia. Naime, njih dvojica su skupa učestvovala na draftu 2009. godine kada su ga draftovali Bucksi kao 10. pika, dok je Španac izabran kao peti od strane Minnesota Timberwolvesa.

Nakon toga njihove karijere su otišle u skroz drugim pravcima. Jennings je par godina nakon toga promijenio nekoliko klubova u NBA poslije čega je na iznenađenje mnogih odlučio da se okuša u Kini i Evropi što se pokazalo lošim po njega. Sa druge strane, Rubio je ostao konstantan u NBA ligi, gdje i dan danas sa velikim uspjehom nastupa za ekipu Phoenix Sunsa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Istina da je Rubio igrao Olimpijske igre i Svjetska prvenstva vrlo mlad. Profesionalac je od svoje 14. godine. Kada sam igrao protiv njega statistika mu je bila nula bodova. Znao je imati tek dvije asistencije i dvije izgubljene lopte, kako je to moguće? Mislim da sam bolji igrač od njega, šutiram bolje. Jedino u čemu je bolji od mene je bejzbol", svojevremeno je izjavio Jennings upoređujući sebe sa španskim košarkašem.

Promo

Top Komentari

user1583752673
Ako vec dodje zovite ga u repku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi