Vaughn iz Igokee u Budućnost

Gledamo ga u ABA ligi

Vaughn iz Igokee u Budućnost

M. Šljivak

Rashad Vaughn novi je košarkaš podgoričke Budućnosti.

Ovaj 23-godišnji bek dogovorio je saradnju s crnogorskim velikanom i nastavit će karijeru u ovom timu.

Protekle sezone Vaughn je nastupao za Igokeu. Ubacivao je prosječno 16.5 poena po meču i bio je jedan od najboljih igrača ABA lige.

Budućnost je odlučila da ga angažuje za narednu sezonu. Amerikanac je prihvatio ponudu i naredne sezone ćemo ga gledati na parketima ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vaughn je prije Igokee igrao za Milwaukee Buckse, Brooklyn Netse i Orlando Magic, ali je većinu vremena provodio u razvojnim timovima.

Najviše je prostora za igru imao u Bucksima gdje je nastupio u čak 126 utakmica, a radi se o igraču koji je bio 17. pik NBA drafta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi