Igokea bez problema protiv Olimpije

Nova pobjeda Igosa

Igokea bez problema protiv Olimpije

E. Škorić

Košarkaši Igokee s lakoćom su, rezultatom 86:78, savladali Petrol Olimpiju u 12. kolu ABA lige.

Igokea je tražila petu pobjedu i našla ju je tako što je odigrala fantastičan meč i gosti iz Ljubljane nisu smogli snage da pariraju raspoloženom domaćem timu.

Igosi su prvi period igre dobili 24:16, u drugom su, što je zanimljivo, također bili bolji istim rezultatom 24:16, pa je na poluvremenu domaćin vodio 72:52.

Plus 20 je bila itekako nedostižna prednost za Slovence, pa je Igokea dok kraja zadržala vodstvo, mada je Olimpija uspjela da smanji zaostatak na neku pristojniju razliku.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Jevtović je ubacio 24 poena u pobjedi Igokee, Šibalić je dodao 18, a Lee je ubacio 17. Na drugoj strani, u timu Olimpije, Morgan je ubacio 20, Oliver 18, Lorbek 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi