Borac ispustio pobjedu u Laktašima u utakmici sa samo 113 poena
Foto - ABA

West promašio pobjedu

Borac ispustio pobjedu u Laktašima u utakmici sa samo 113 poena

Midhat Šljivak

Igokea je u prvom susretu finala košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine savladala banjalučki Borac rezultatom 57:56 i povela je s 1-0. Borac je sam sebe pobijedio večeras u Laktašima i imali su Igokeu u šaci.

Borac dobro otvara utakmicu. Kontrolisali su uvodne minute meča, imali su šest poena prednosti, no potom se Igokea budi, pravi seriju od 13:0 i potpuno preokreće rezultat u svoju korist.

Prvu dionicu domaći sastav je dobio rezultatom 18:12, ali u drugoj dionici vidjeli smo zaista katastrofalnu realizaciju Igokee koja doslovno nije mogla ništa pogoditi.

Prvak Bosne i Hercegovine je u ovom dijelu meča ubacio samo sedam poena, iskoristio je to Borac, okrenuo rezultat u svoju korist i na odmor otišao s pet poena prednosti, 30:25.

Čvrsta i neefikasna košarka nastavljena je i u drugom poluvremenu. Igokea je u jednom trenutku uspjela da dođe do vodstva, no Borac nije odustajao.

Sani Čampara trojkom sa zvukom sirene donosi Borcu plus pet na ulasku u posljednju dionicu (46:41), a zatim još jednom na otvaranju posljednje dionice odvodi svoj tim na plus osam (49:41).

Oglasi

Imao je Borac u jednom trenutku i devet poena prednosti, ali Igoka nije ni pomišljala da tek tako odustane od ove utakmice.

Uslijedile su potom kritične minute za banjalučki tim, tri munuta ostaju bez poena, a poenima Boškovića na dvije i po minute prije kraja Igosi nakon dugo vremena dolaze do vodstva, 54:53.

Meč je ušao u neizvjesnu završnicu. Borac je imao šut za pobjedu, West je isforisrao i promašio je šut, pa je pobjeda pripala Igokei.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Savo Lešić je s 12 poena predvodio Igokeu, Jošilo i Milosavljević su dodali po 10.

Sani Čampara je s druge strane ubacio 15 poena, a West i Šešlija su ubacili po 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi