Igokea deklasirala Mladost

Liga 6, 1. kolo

Igokea deklasirala Mladost

Haris Zilić

Odigran je i treći duel prvog kola Lige 6 odigravanja za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. Igokea je u Laktašima dočekala Mladost Mrkonjić Grad i slavila ubjedljiv trijumf rezultatom 98:74.

I prije meča Igokea je bila veliki favorit u ovom duelu, a od početka susreta bila je to jednosmjerna ulica.

Igosi su od samog starta imali vodstvo, povećavali iz minute u minut do konačnih +24 (98:74).

Jedini bljesak u ovom meču košarkaši Mladosti imali su u trećoj četvrtini koju su dobili 26:23.

Pobjednički tim Igokee predvodio je Filipović sa 22 poena, pet skokova i četiri asistencija, a double-double učinak je imao Lešić sa 14 poena i 11 skokova.

kod Mladosti raspoložen je bio Aleksić sa 19 poena, dva skoka i tri asistencije, Milovanović je dodao 14 poena.

Oglasi

U preostalim mečevima prvog kola Lige 6 odigranim ranije Sloboda je savladala široki sa 65:59, dok je Borac u Skenderiji bio bolji od Bosne rezultatom 81:74.

U narednom drugom kolu Lige 6 očekuju nas ponovo uzbudljivi dueli. Sloboda će dočekati Bosnu Meridianbet, Igokea ide u goste Borcu, dok će Široki dočekati ekipu Mladosti.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga 6, 1. kolo:

KK Igokea - KK Mladost Mrkonjić Grad 94:78 (28:19, 23:19, 23:26, 24:10)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti