Počele borbe za prvaka Bosne i Hercegovine: Borac slavio u Skenderiji

Poraz Bosne Meridianbet na startu Lige 6

Počele borbe za prvaka Bosne i Hercegovine: Borac slavio u Skenderiji

Haris Zilić

Počela je Liga 6 doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci, a drugi meč 1. kola večeras su u Skenderiji odigrali KK Bosna Meridianbet i KK Borac WWin iz Banja Luke. Na kraju je trijumf ostvarila ekipa Borca rezultatom 81:74.

Utakmica je od početka ponudila dosta uzbuđenja. U prvoj četvrtini oba tima su se smjenjivala u vodstvu, imao je Borac četiri poena prednosti, ali Bosna je brzo preokrenula stvari u svoju korist i prvi period dobila sa 23:22.

Druga četvrtina pripada gostima iz Banja Luke koji su i u napadu i u odbranu bili odlični, dobili su drugu četvrtinu sa 13:19 i na odmoru odlaze sa pet poena razlike (36:41).

U trećoj četvrtini gledali smo egal košarku, a Borac uspjeva povećati prednost na šest poena razlike jer su treći period dobili sa 21:20.

Posljednji period donosi veliku borbu dosta uzbuđenja, a tri minute prije kraja Borac je imao pet poena razlike (67:72).

Oglasi

Nakon toga Bosna se pokušavala vratiti u susret, ali gosti su bili sigurni i skoncetrisani u finišu i na kraju slavili sa pomenutih 81:74.

U redovima Bosne Hadžifejzović je imao učinak od 18 poena i sedam skokova, 18 poena je ubacio i Cousins.

Borac je predvodio West sa 17 poena, šest skokova i tri asistencije, odličan je bio Čampara sa deset poena i tri asistencije.

Za vikend su prvi meč u prvom kolu Lige 6 odigrali Sloboda i Široki, a Sloboda je slavila sa 65:59, a treći meč prvog kola Lige 6 sutra igraju Igokea i Mladost Mrkonjić Grad.

Oglasi

Liga 6 za prvaka Bosne i Hercegovine, 1. kolo:

KK Bosna Meridianbet - KK Borac WWin 74:81 (23:22, 13:19, 20:21, 18:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bosna Meridianbet: Cousins 18 , Božović 8, Ćurevac 9, Pašalić 4, Zubac 11, Šalić 0, Caruthers 5, Mašić 0, Verlašević 0, Džafić 0, Lyinch-Daniels 0, Hadžifejzović 18.

KK Borac WWin: Gavrić 10, Čampara 10, Šešlija 6, West 17, Bošković 8, Ateljević 3, Milošević 9, Dragojević 7, Protić 0, Bojanić 4, Delalić 7, Bošković 0.

Top Komentari

Ibrahimbeg
Nešto ne štima i kk Bosna, šta je sa Ilićem.Šalić džaba doveden toliko bolji centara a oni ovoga veze nema. Treba bolji šuter, življa igra ovo im je bila jedna od najslabijih utakmica.
1 0
user1708890612
Bosna je pobjednik kupa ali ne treba se time zadovoljiti, jer grad ocekuje još bolje utakmice, pobjede i dobre utakmice , a podrška na tribinama neće izostati..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi