Igokea počela sa radom bez Bajića

Nadaju se uspješnoj sezoni

Igokea počela sa radom bez Bajića

S. Mlaćo
Košarkaši Igokee počeli su sa priprema za novu sezonu.

Ekipu će voditi Marko Barać, s obzirom da je prvi trener Dragan Bajić trenutno zauzet obavezama u reprezentaciji Sjeverne Makedonije. Igokeu očekuje borba na dva fronta.

“Kao i svake godine pripremni period počinjemo paralelnim radom na fizičkoj spremi kao i osnovnim tehničko-taktičkim elementima. Ove godine situacija je donekle specifična jer nema Bajića, ali smo u svakodnevnom kontaktu i radićemo po programu koji smo zajedno napravili kao i po uputstvima kondicionog trener“, rekao je Barać.

Nova lica u timu su Aleksa Radanov, Markel Starks, Dešon Stivens, Nikola Tanasković i Stefan Đorđević.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

“Odrađen je dobar posao do sada, tako da već prvog dana krećemo sa radom u punom kapacitetu, što je jako bitno jer svaki naknadni dolazak igrača malo poremeti predviđeni program. Čeka nas teških šest sedmica iz kojih moramo izaći spremni da odgovorimo na sve izazove koji nas čekaju na dva jaka fronta“, istakao je Barać.

Prvi susret u novoj sezoni ABA lige Igokea će odigrati protiv Borca na svom terenu 24. septembra, dok će u drugom gostovati kod FMP-a, a u trećem ugostiti Crvenu zvezdu.

Top Komentari

dinass
Sa drekavcem ili bez njega isto je
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi