Kovačević razočaran: Odluka je konačna, Čolan je vršio pritisak, ucjenjivao, ne znam šta se čeka...

Otkrio i kako su glasali članovi Takmičarske komisije

Kovačević razočaran: Odluka je konačna, Čolan je vršio pritisak, ucjenjivao, ne znam šta se čeka...

S. Mlaćo
Neslavno je završena košarkaška sezona u Prvenstvu BiH, ako se to uopšte i može nazvati završetkom, s obzirom da se sve desilo više nego neslavno.

Košarkaši Širokog proglašeni su prvacima nakon što se Igokea, Borac i Sparsi nisu pojavili na završnom turniru koji se trebao igrati u dvorani Pecara.

Komesar takmičenja zatim je donio odluku o isključenju navedena tri tima iz takmičenja i prebacivanju u niži rang.

Sasvim očekivano izazvalo je to dosta bure, a zasjedali su i članovi Takmičarske komisije u sastavu Kasumović, Dojčinović i Vujović.

Odluka je morala biti obavljena jučer do 12 sati, no to se nije desilo. Iz Saveza šute, a član UO Saveza Siniša Kovačević je razočaran. 

“Jučer do 12 sati oni su imali rok, poslali su u roku svoja mišljenja, to je konačno. Međutim, generalni sekretar Saveza Amer Čolan je vršio pritisak na njih, zvao ih je, ucjenjivao, a Upravnom odboru je poslao mail u kojem on razjašnjava članove. To je suludo. Ta odluka je konačna, oni su je poslali i to je njihov stav. Ono što je jasno, jeste da su dva od tri člana glasala za poništavanje Final Four-a i da konačan plasman bude preko Lige 6. Jedan član je glasao da nije za to“, kazao je Kovačević za SportSport.ba.

SportSport.ba je danas kontaktirao jednog od članova Komisije koji nam je kazao da je odluka donesena, ali da on i kolege prema pravilniku Saveza ne smiju izlaziti u javnost dok Savez ne objavi odluku koju su donijeli.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sve to potvrđuje Kovačevićeve riječi.

“Mi sa tim nemamo ništa, ljudi su donijeli odluku kakvu su donijeli, a mene je izrevoltirao to što je gosp. Čolan u grupu Upravnog odbora dostavio mail u kojem on tumači propozocije, članove, razjašnjava šta je ko od članove Takmičarske komisije rekao i šta je u redu, a šta nije. On je nama proslijedio  njihove stavove, nama su svima poznati, pa ne znam šta se čeka. Ovo se nikada nigdje nije desilo. Liga nije završena, ne znam šta se čeka“, pita se Kovačević.

Top Komentari

Husrefbeg22
Sta je sve vico radio pritisaka i izbor sudija da borac bude prvak u fudbalu??
7 3
K79
U pravu si Kovačevicu nikad se nigdje nije desilo da 3 kluba ne dodju na final four samo zato sto se njima nije igralo ! Pa ne ide to tako Kovačevicu
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi