Igokea predstavljala BiH, ali očigledno se stidi to priznati

Na turniru u Rusiji

Igokea predstavljala BiH, ali očigledno se stidi to priznati

Edmir Škorić

Juniori Igokee u Moskvi su nastupali, ali očigledno nisu željeli da se pročuje kako su predstavljeni kao tim koji igra pod zastavom BiH.

U čemu je stvar? Završnica juniorskog prvenstva BiH odgođena je zbog turnira u Moskvi. Tamo je Igokea morala da igra pod zastavom Bosne i Hercegovine, obzirom na to da su organizatori, u stvari, pozvali reprezentacije.

Tako se juniorski tim Igokee našao pod zastavom BiH, ali su iz Laktaša potencirali priču da "Igokea igra protiv Ukrajine" i slično.

Da li je u pitanju stid od boja državne zastave ili nešto drugo sami procijenite, ali pravo je pitanje zašto se dopustilo da se ide na turnir samo nekoliko dana prije početka priprema juniorske bh. reprezentacije.

Uglavnom, Igokea je poraze od Estonije, Bjelorusije ili Izraela okarakterisala kao "poraze Igokee", a BiH se na zvaničnim stranicama tima iz Laktaša nije uopšte spominjala.

Ništa to nije čudno kada se zna da je bivši prvak ove države, koji se takmiči u ABA ligi, jedini tim koji nema oznake zemlje iz koje dolazi već entiteta Republika Srpska. KS BiH je dozvoljavao i očigledno će i dalje dozvoljavati ovakve stvari koje ne postoje nigdje na svijetu osim u BiH.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Na kraju, dodajmo da je KSBiH napravio veliki problem juniorskoj reprezentaciji BiH. Završnica prvenstva u ovoj konkurenciji je zbog Igokee pomjerena i finale će se igrati samo dva dana prije okupljanja naših juniora od kojih će većina vjerovatno biti itekako umorna.

Top Komentari

magistar
Je l istina da ce Igokea postati filijala CSKA Moscow?
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi