Igokea protutnjala kroz Trebinje

Potop Leotara

Igokea protutnjala kroz Trebinje

KK Igokea je večeras u Trebinju u utakmici košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine razbila Leotar rezultatom 111:75. 

U redovima KK Leotar vladala je pritajena nada kako bi se u ovoj utakmici moglo učiniti nešto više no već od prve četvrtine bilo je jasno da će jedina dilema ove utakmice biti razlika kojom će Igosi dobiti ovaj meč. 

Naime već u prvom periodu Igokea je zabila 34 poena, primila samo 20 i već je bilo jasno da su gosti raspoloženi i motivirani za igru. Do kraja poluvremena tim iz Laktaša je prednost povećao na 59:40 a ni u nastavku gosti nisu popuštali. Naime u trećem periodu Igokea je još više pritisnula gas pa je pri ulazu u zadnjih 10 minuta sa semafora svijetlilo velikih +40 za jedinog bh. ABA 1 ligaša. 

Tek su u zadnjem periodu Trebinjci malo spustili razliku i izbjegli još veći potop u ovoj utakmici. Vaughn je s 18 poena bio najbolji kod raspoloženih gostiju, a Keenan je dodao 15. Dobar je bio i mladi Dalibor Ilić s 14 koševa. Rikalo s 20 koševa i Šakotić s 15 bili su najraspoloženiji kod Leotara. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Leotar: Aleksić 7, Rikalo 20, Andrejević 2, Šakotić 15, Milošević, Marić, Raičević 10, Damjanović, Pendić, Milidragović 7, Ninković, Lakić 14

KK Igokea: Keenan 15, Vaughn 18, Ilić 14, Tomas 8, Gagić 3, Simeunović 6, Lešić 6, Nikolić 10, Simanić 5, Topolović 8, Kocić 6, Vulić 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi