Igokea se plasirala u grupnu fazu Lige Šampiona
Foto: championsleague.basketball

Naš prvak savladao Sporting

Igokea se plasirala u grupnu fazu Lige Šampiona

Košarkapi bh. prvaka Igokee ostvarili su veliki uspjeh i plasirali se u grupnu fazu Lige Šampiona pobijedivši ekipu Sportinga rezultatom 70:64. 

Prvi period ovog susreta bio je izuzetno čvrst i na momente možda i negledljiv. Sporting je poveo 7-3 na početku, međutim Igokea uspjeva doći do preokreta trojkama Wallera i Vulića, te dobila prvi period sa 16-11.

Bh prvak je poveo 21-14 na startu druge četvrtine no Sporting je uspio doći do izjednačenja. Završnicu prvog poluvremena Igosi su odigrali bolje te na odmor otišli sa prednošću 32-27.

Igokea je na startu drugog poluvremena imala sedam poena prednosti. Međutim onda je tim Dragana Bajića stao. Promašivali su košarkaši iz Laktaša iz izglednih pozicija, Sporting je ušao u šuterski ritam te su uzadnji period ušli sa poenom prednosti. U tom dijelu igre Nikola Jovanović uspio je ući u seriju poena iz napadačkog skoka i donio je preokret Igokei. Do kraja susreta bilo je dosta konfuznih poteza s obje strane ali je Igokea sačuvala prednost i plasirala se u grupnu fazu Lige Šampiona.

Igokeu je do pobjede predvodio Jackie Carrmichaell sa 16 poena i osam skokova, a Nikola Jovanović je ubacio 15 koševa.  Travante Williams predvodio je Sporting sa 16 poena.

Top Komentari

Realist
Svaka čast Igosi probajte sad nešto napravit u skupini
8 3
AsmirM
Zasto pisati o ovom klubu kad oni nepriznaju BH kosarku . Rezimski klub dok ima para ima i muzike .
7 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi