Igokea slavila na Pecari

Liga 6, 6. kolo

Igokea slavila na Pecari

Midhat Šljivak

Košarkaši Igokee došli su večeras i do šeste pobjede u Ligi 6 za prvaka BiH. Aktuelni prvak BiH savladao je na gostovanju Široki rezultatom 85:78.

Dobar otpor pružio je Široki u ovom meču, ali ipak je Igokea bila prejaka. Višestruki prvak BiH se dobro držao tijekom većeg dijela utakmice, ali je tim iz Laktaša uspio na odmor da ode sa 11 poena prednosti, 43:32.

Imala je Igokea na sedam minuta igre u nastavku i plus 16. Bila je to najveća razlika za goste u ovom meču, ali je na kraju Široki uspio smanjiti prednost na  pristojnih minus sedam.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Goste je do pobjede vodio Dušan Katnić sa 24 poena, Vuk Radivojević je dodao 22, dok je kod Širokog Kovačević ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi