Igokea slavila novu pobjedu u ABA ligi

Slavili protiv Union Olimpije

Igokea slavila novu pobjedu u ABA ligi

Jedini bh. predstavnik u ABA ligi, Igokea, slavila je drugu pobjedu u ABA ligi ove sezone.

Ekipa iz Aleksandrovca bila je bolja u veoma neizvjesnom meču protiv Union Olimpije te na kraju slavila sa 73:72. Naš predstavnik je prvu dioicu ovog meča riješio u svoju korist rezultatom 20:19, da bi u drugoj četvrtini prednost povećali za dodatna dva poena.

Drugo poluvrijeme ipak je donijelo nešto bolju igru gostiju iz Slovenije koji su u trećoj četvrtini uspjeli rezultat okrenuti u svoju korist. Ipak, posljednja dionica donijela je veoma neizvjesnu završnicu u kojoj su se ipak bolje snašli košarkaši Igokee koji su slavili sa pola koša razlike.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Do trijumfa ih je vodio Robinson sa 16 poena, dok je Albijanić dodao 14. S druge strane, za poraženi tim Janković je ubacio 19, dok je Jefferson dodao dva poena manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti