Igokea slavila u Skoplju

ABA liga

Igokea slavila u Skoplju

E. Škorić

Igokea je slavila u Skoplju protiv MZT-a u susretu 15. kola ABA lige sa 77:68.

Igosi su na posljednjih pet gostovanja u ABA ligi upisivali poraze, no ta negativna serija završila se u Skoplju, pošto su igrači bh. predstavnika došli do pobjede od devet razlike.

Igokea je bolje otvorila meč, pa je imala 11 razlike na samom startu, ali se ipak MZT preko Trajkovskog i Stojanovskog vraća u meč.

Sa plus tri je Igokea ušla u drugo poluvijeme, pa se opet odlijepila na devet razlike, no do kraja treće dionice Makedonci se opet vraćaju (52:53).

Ipak, gosti iz Laktaša upalili su u brzinu više i u zadnjih 10 minuta dolaze od pobjede, što im je šesta u ABA ligi, dok je MZT na dnu sa 2-13 omjerom.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Marko Ljubičić je predvodio svoju ekipu sa 21 poenom, dvocifreni su još bili Milošević i Radivojević sa 11, a Šibalić 10 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi