Stipanović odličan, Musa skroman

Pobjeda Cedevite u Laktašima

Stipanović odličan, Musa skroman

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su kao gosti Igokeu 61:69 u susretu 14. kola ABA lige.

Zanimljiv meč viđen je u Laktašima, a na kraju je zagrebački klub upisao vrlo važnu pobjedu u borbi za vrh tabele.

Igoke je odigrala dosta dobro uvodnih 15-ak minuta meča. Imali su vodstvo u tom periodu koje je išlo i na plus osam, ali je Cedevita potom zaigrala onako kako zna.

Do poluvremena su gosti iz Zagreba odradili jako dobar posao, preokrenuli su rezultat u svoju korist i na odmor su otišli sa tri poena prednosti, 30:33.

U nastavku smo također vidjeli dosta uzbudljivu košarku. Cedevita je kontrolisala rezultat, a otpor Igokee su uspjeli da slome u posljednjoj četvrtini kada su došli do trijumfa.

Filip Krušlin je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 15, poena, Andrija Stipanović je pružio odličnu partiju sa 13 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Džanan Musa ubacio dva poena za 11 minuta uz tri asistencije.

Jevtović je kod Igokee ubacio 21 poen.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi