Igokea pregazila Sparse i osvojila Kup "Mirza Delibašić"

Finalni duel u Laktašima

Igokea pregazila Sparse i osvojila Kup "Mirza Delibašić"

H. Zilić

U finalu Kupa "Mirza Delibašić", Igokea je pregazila Sparse i slavila rezultatom 77:55.

Od samog početka meča tim iz Laktaša je imao vodstvo.

Prvi period su dobili 23:8, na poluvremenu su imali prednost 44:19 i tu je bilo jasno da će Igokea po osmi put osvojiti Kup Bosne i Hercegovine u košarci.

Igose je do trijumfa predvodio Talić sa 15 poena i četiri asistencija, 15 poena je ubacio i Jovanović, dok su po 14 poena dali Atić i Gray.

Kod Sparsa najefikasniji bio je Kamenjaš sa 14 poena, dodao je i devet skokova, pratili su ga Buza i Orelik sa osam postignutih poena.

Promo

Top Komentari

DolinaHeroja
Lijepo za vidjet, u sred Laktaša intoniranje himne BiH kao i odigravanje samog finala kupa Mirza D. Napredak jeste mal, al ipak zaslužuje svaku pohvalu uzimajući u obzir "stanje" društva u čitavoj zemlji. Kakvi smo, dobro nam je !!! A o dominaciji i rezultatu domaćina je sve suvišno reći, pored same činjenici da Bajić (trener Igo.) tokom cijele utakmice nije bio prinuđen da pozove čak ni jedan "time-out". Čestitka Igokei, pohvale za KS BiH !!
6 0
TesanjskiBrnjo
Igokea drugi svijet za ostale bh. kosarkaske klubove.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi