Igokea u Laktašima bolja od Cibone
Igokea je bila uspješna i u drugoj pripremnoj utakmici (foto: KK Igokea)

Igosi bolji od Vukova

Igokea u Laktašima bolja od Cibone

Košarkaši Igokee su odigrali i drugi pripremni susret u sklopu priprema za predstojeću sezonu te zabilježili i drugu pobjedu, ovaj put protiv hrvatskog prvaka KK Cibona 82-78.

Nakon što su nedavno savladali tuzlansku Slobodu u neizvjesnom susretu ni večeras nije nedostajalo uzbuđenja protiv tima iz Zagreba, no na kraju je Igokea uspjela slaviti i u ovom susretu. 

Prvi period nagovijestio je veliku borbu a nakon deset minuta igre bilo je 21-21. I u drugom periodu igralo se u istom ritmu a Igokea je na odmor otišla sa poenom prednosti.

Nastavak je donio ponovno dosta izjednačenu košarku a Igokea je sa +2 ušla u posljednju četvrtinu. To je ujedno bio i natvrđi dio utakmice. Igokea je dobrom odbranom sačuvala prednost i na kraju slavila. Igokea je u ovom susretu igrala bez Vaughna. Sava Lešić bio je najbolji sa 17 poena dok su Clifford i Cvetković dodali po 12. Cibonu su predvodili Sabeckis i Kovač sa po 17 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igokea u četvrtak u Kranjskoj Gori igra naredni meč a rival će biti Pivovarna Laško.

Top Komentari

crvenituzlak
Sloboda Tuzla>Cibona Zagreb
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi