Igokea u uzbudljivom meču slavila u gostima kod OKK Spars, Vaughn briljirao
Sparsi su upisali drugi poraz ove sezone

Treća pobjeda za tim iz Laktaša

Igokea u uzbudljivom meču slavila u gostima kod OKK Spars, Vaughn briljirao

S. Pašalić

Košarkaši OKK Spars su u posljednjoj utakmici 3. kola prvenstva Bosne i Hercegovine ugostili na svom parketu Igokeu, a gosti su na kraju slavili sa 73:68.

Obje ekipe su dosta nervozno ušle u meč i promašile dosta šuteva, a rezultat je sredinom prve četvrtine bio samo 6:5 za goste, da bi na kraju ove dionice rezultat glasio 16:14 za Igokeu.

U drugoj četvrtini je ponovo viđena velika borba u kojoj niti jedan tim nije uspio da stigne do značajnije prednosti, a na poluvrijeme su gosti otišli sa vodstvom 36:35.

Nastavak nije donio nikakve promjene i timovi su se izmjenjivali u vodstvu, a Igokea je i nakon ove dionice imala prednost 54:52.

Gosti su bolje ušli u posljednju četvrtinu i brzo poveli sa 59:52, a nešto kasnije su vodili i 64:57, ali je Spars uspio smanjiti na 64:61 i vratiti se u igru.

Ipak, gosti su do kraja uspjeli da održavaju svoje vodstvo i na kraju su nakon uzbudljive završnice slavili sa 73:68.

Rashad Vaughn je predvodio Igokeu do pobjede sa čak 27 poena, a Darrion Strong Moore je sa 14 poena bio najefikasniji kod Sparsa.

Igokea je tako stigla i do treće pobjede i trenutno je na vrhu tabele, a Spars ima jednu pobjedu i dva poraza.

Prvenstvo BiH, 3. kolo:

OKK Spars Sarajevo - Igokea 68:73 (14:16, 21:20, 17:18, 16:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars: Vrabac 9, Buza 12, Kamenjaš 9, Đekić 6, Moore 14, Ilić 0, Grubelić 0, Huseinpašić 0, Vidović 0, Memić 4, Polutak 12, Klavzar 2.

Igokea: Ilić 6, Talić 11, Kočić 6, Clifford 5, Vaughn 27, Nikolić 6, Simanić 0, Topalović 0, Keenan 0, Lešić 6, Kariniauskas 6, Stević 0.

Top Komentari

GMOkokoshka
dobar im ovaj *****auskas
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi