Igokea ubacila Zadru 100 poena i upisala sigurnu pobjedu
Igokea pobjedom završila regularni dio ABA lige

ABA liga

Igokea ubacila Zadru 100 poena i upisala sigurnu pobjedu

S. Pašalić

Igokea je u posljednjem 22. kolu regulranog dijela ABA lige na svom parketu savladala Zadar sa 100:82.

Košarkaši domaćeg tima su sjajno otvorili meč i već na kraju prve četvrtine imali veliku prednost, bilo je 26:14. I u drugoj četvrtini Igokea je nastavila sa odličnom igrom i povećala svoju prednost, a na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 61:39 za domaći tim.

U nastavku je Zadar krenuo puno bolje te je smanjivao prednost Igokee, ali su domaći u posljednju četvrtinu otišli sa 79:62 u svoju korist. Zadrani su odlično krenuli i u četvrtoj četvrtini i smanjili u jednom trenutku na samo 6 razlike, ali se Igokea ponovo probudila i stigla do pobjede 100:82.

Danilo Anđušić je odigrao sjajnu utakmicu za Igokeu i sa 29 poena predvodio svoj tim do pobjede. Kod Zadra je Luka Žorić bio najbolji sa 23 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igokea je tako ovu sezonu ABA lige završila na 8. mjestu, dok je Zadar završio na 11. mjestu i igrat će doigravanje za ostanak u ABA ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi