Igor Dodik: Ukoliko Priština uđe u ABA ligu mi ćemo istupiti
Ukoliko Priština nekim slučajem zaigra u ABA ligi, Igokea će istupiti, barem tako kaže Igor Dodik, generalni manager kluba iz Laktaša

Prvi čovjek kluba iz Laktaša prilično je jasan

Igor Dodik: Ukoliko Priština uđe u ABA ligu mi ćemo istupiti

U posljednje vrijeme sve su glasnije priče kako će predstavnik Kosova KK Priština od iduće sezone naći svoje mjesto u ABA ligi, a prvi je na te priče reagirao generalni menadžer KK Igokea Igor Dodik.

''Igokea će istupiti iz ABA lige ukoliko se na predstojećoj skupštini bude razmatralo nastup Prištine u prvenstvu'' - rekao je Igor Dodik, generalni menadžer ovog kluba i prvi čovjek najvišeg tijela regionalnog natjecanja. 

Predsjednik Prištine Blerand Stavileci u nekoliko navrata je izjavio da će Priština aplicirati za natjecanje u ABA ligi i istaknuo da je pismo namjere već upućeno, a da će ovaj klub u sljedećim danima povući i konkretne poteze. Generalni menadžer Igokee Igor Dodik nedvosmisleno je izjavio da za Igokeu u takvoj ligi nema mjesta.

''Ovo je moj osobni stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u natjecanje, međutim, znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude službeno raspravljalo na Skupštini ABA lige Igokea će izaći iz natjecanja'' - rekao je Dodik.

Skupština koja će se održati u Banja Luci 24. svibnja očekuje se sa velikim nestrpljenjem s obzirom na to da bi trebala odgovoriti na brojna pitanja, a jedno od njih je to da li će grčki Olympiakos sudjelovati od sljedeće sezone u ovom natjecanju, koje bi u tom slučaju, sa 12 bilo prošireno na 14 klubova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

''Pitanje Olympiakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo mijenjati propozicije ili ne. Olympiakos želi igrati u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će nazočiti i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav. Osim toga na skupštini će biti riječi i o ostalim pitanjima, razgovaraz ćemo i o tome kako da uozbiljnimo priču kada su suci u pitanju, pojedinim rukovoditeljima u okviru lige su istekli mandati, a o tome ćemo također razgovarati. U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja su pred nama i koja moramo riješiti'' - dodao je Dodik.

Ono što će sasvim sigrno biti na dnevnom redu, a o čemu prvi čovjek Igokee nije želio da govori, jeste sukob na relaciji Dragan Bokan – Nebojša Čović. Prvi ljudi Budućnosti i Crvene zvezde su tijekom finalne serije ABA lige ispaljivali jedan prema drugom "otrovne strelice", a sve je kulminiralo sukobima i uzavrelom atmosferom na tribinama i u Podgorici i u Beogradu, javlja RTRS. Prema nekim informacijama i kompanija "Mid Sports" zbog svih tih događanja razmišlja o povlačenju iz ABA lige, a s obzirom na to da je predstavljala garant finacijske stabilnosti, jasno je da bi i budućnost cijele ABA lige bila potpuno neizvjesna. Nastup klubova iz ABA lige u Euroligi takođe je tema koja bi trebalo da se otvori, jer naredne godine ističe ugovor sa najkvalitetnijim europskim natjecanjem. Prema propozicijama regionalne ABA lige Crvena zvezda i Budućnost kažnjeni su novčano: crveno-bijeli sa 82.500, a tim iz Podgorice sa 42.000 eura. 

Top Komentari

Jadnimi
Klubovi iz Srbije ne reaguju, a prelivode da
25 0
Pasha79
E sad kao da će ABA liga izgubiti nešto ako vi izadjete !!!
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi