Igrač Budućnosti nakon utakmice u jednoj rečenici isprozivao Beograd i Crvenu zvezdu!

Ogorčen svim što se dešavalo večeras

Igrač Budućnosti nakon utakmice u jednoj rečenici isprozivao Beograd i Crvenu zvezdu!

S. Pašalić

Košarkaši Crvene zvezde su u petoj odlučujućoj utakmici demolirali Budućnost sa 97:54 i tako osvojili naslov prvaka ABA lige.

Praktično u svakoj od pet utakmica su tenzije bile na visokom nivou, a večeras je to poprimilo sasvim drugu dimenziju.

Nekoliko incidenata se desilo prije početka ove utakmice čije je odigravanje na kraju bilo pod velikm znakom upitnika, ali se nakon duže pauze ona ipak odigrala.

Igrač Budućnosti Norris Cole, koji je bio najzaslužniji što su se Podgoričani vratili sa 2:0 na 2:2 u seriji je večeras je bio učesnik prvog incidenta kada je sat prije početka utakmice izašao na parket, a zatim je loptom gađao kamermana koji se nalazio ispod koša.

Nakon toga su navijači Crvene zvezde potpuno poludjeli i počeli bacati razne predmete prema igraču Budućnosti, a situacija se na kraju smirila.

Kada je nešto kasnije cijela ekipa Budućnosti izašla na parket, veliki broj navijača Crvene zvezde je utrčao na parket i zamalo je došlo do fizičkog sukoba sa igračima Budućnosti.

Podgoričani su zatim odlučili da napuste parket nezadovoljni sigurnosnom situacijom, a navijači Crvene zvezde su ih i u toj situaciji gađali raznim predmetim, pa čak i stolicama i kamenicama, te su uzvikivali "Ubij Šiptara".

Poslije duže pauze košarkaši Budućnosti su se vratili na parket i utakmica je konačno i odigrana, a Zvezda je stigla do ubjedljive pobjede.

Norris Cole se nakon utakmice oglasio na Twitteru i napisao: "ABA liga, ovo je bila najgora i najneprofesionalnija utakmica/okruženje!! Najgore!!"

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Promo

Top Komentari

TOTTI10
Bravo za komentar samo se vade na atmosferu kao da je u PG bilo pozoriste
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi