Ingram donio pobjedu Lakersima u Philadelphiji, Washington bolji od Sunsa

NBA liga

Ingram donio pobjedu Lakersima u Philadelphiji, Washington bolji od Sunsa

Ekipa Los Angeles Lakersa kao gost je u noći sa četvrtka na petak savladala Philadelphiju 76ers rezultatom 107:104.

Lakersi su na poluvremenu vodili sa 57:49 i imali su pristojno vodstvo sve do posljednje dionice, kada se domaći tim počeo vraćati u igru. Niti u jednom trenutku Philadelphia nije uspjela da povede, ali je na pola minute do kraja rezultat bio neriješen 104:104.

Posljednji napad Lakersa odlučio je riješiti Brandon Ingram, koji je dvije sekunde prije kraja pogodio trojku za pobjedu svog tima.

Upravo je Ingram bio najbolji igrač Lakersa na utakmici sa 21 poenom, dok su Randle i Clarkson postigli po 16. U domaćem timu je daleko najbolji bio Joel Embiid sa 33 poena, a Covington je imao 19.

Gostujuću pobjedu slavio je i Washington nad Phoenixom (109:99) i to najviše zahvaljujući Bealu, koji je postigao 34 poena. Domaći tim je sa 23 poena predvodio Warren, dok je Monroe ubacio osam poena manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi