Ivan Karačić: Mladost je neugodan tim, nećemo ih podcijeniti
Kapetan HKK Široki Ivan Karačić odličnim igrama ove sezone vodi svoj ka Ligi 6. Foto: Jabuka TV

Kapetan Širokog uoči gostovanja Mladosti na Pecari

Ivan Karačić: Mladost je neugodan tim, nećemo ih podcijeniti

Košarkaši HKK Široki će sutra u svojoj dvorani Pecara dočekati jedno od ugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela košarkaške Premijer lige ekipu Mladosti iz Mrkonjića, a tim povodom kapetan Širokobriježana Ivan Karačić je za SportSport.ba najavio sutrašnji susret.

Snažni krilni igrač višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine igra odlično u ovoj sezoni i jedan je od nositelja tima, a utakmicu protiv Mladosti vidi ovako:

"Iz godine u godinu košarkaši Mladosti su neugodna ekipa i to su dokazali već nekoliko puta ove sezone, posebno na utakmici protiv prvaka HKK Zrinjskog kojeg su pobijedili na svom parketu. Što se tiče nas, velika prednost nam je domaći teren i vjerujem da ćemo ga dobro iskoristiti. Dobro smo trenirali i nastavljamo s dobrim i jakim treninzima, te to trebamo prenijeti na teren. Vjerujem da će biti dobra utakmica, jer Mladost nije ekipa za podbaciti, dapače, u stanju su stvoriti probleme ako ih se ne shvati ozbiljno. Nadam se da će nas i publika podržati, iza nas je zasada odlična sezona".

O dosadašnjem učinku Širokog i svom osobno kaže slijedeće:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sezona nam je počela veoma dobro. Imali smo veoma duge pripreme i samo smo čekali da počne i dokazali smo u ovih šest utakmica što smo dosada igrali da s veoma mladom ekipom mozemo komparirati svima u ligi i da necemo biti nikome laki protivnici. Duga je sezona tako da ima jos utakmica i vremena da se svašta dogodi. Ali ja vjerujem u ovu ekipu i sve nas, te čvrsto vjerujem da će ovo biti dobra sezona za nas. Zadovoljan sam sa svakim igračem iz ekipe i vjerujem da mogu jos bolje, kao što bih isto rekao i za sebe. Zadovoljan sam dosadašnjim igrama ali dosta je tu prostora, mogu i moram još bolje - rekao je kapetan HKK Širokog Ivan Karačić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije