Iz Budućnosti se oglasili nakon meča: Za nas ABA liga ne postoji!

Žele smjenu aktuelnog rukovodstva

Iz Budućnosti se oglasili nakon meča: Za nas ABA liga ne postoji!

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice sinoć su pregaženi u Pioniru od Crvene zvezde sa 97:54 u majstorici finala ABA lige, ali susret je ostao u sjeni nemilih dešavanja prije njegovog početka.

Navijači Zvezde su napali košarkaše Budućnosti koji su izašli na zagrijavanje pa je početak meča kasnio čitavih sat vremena.

Da se pitala uprava Budućnosti, meč se ne bi ni igrao sinoć ili bi se igrao pred praznim tribinama. Ipak, kako su saopštili iz crnogorskog kluba, shvatili su da mogu samo izvući deblji kraj ukoliko ne izađu na teren, pa su ipak odlučili da odigraju utakmicu.

Jutros su izdali i zvanilčno saopštenje u kojem kažu kako za njih ABA liga više ne postoji, sve dok je trenutno rukovodstvo na čelu.

"U dogovoru s Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni štab Budućnost Volija su večeras doživjeli horor - linč i fizičko nasilje. Nakon napada kojeg su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji uključujući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od strane velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od strane policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u službenom priopćenju. Povrijeđeni su igrači Norris Cole, Suad Šehović, a Nemanja Gordić je pogođen stolicom".

"Svjesni da je atmosfera takva da nema uvjeta da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra. Na žalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog štaba, s potencijalno smrtnim slučajem da su još par minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, s prijetnjom da će se utakmica registrirati sa službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde".

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bi sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na naš tim što su u takvoj situaciji ipak izašli na teren. O svim događajima ćemo detaljno i s dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige, jer s ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu."

Inače, nakon meča košarkaši Budućnosti nisu bili raspoloženi za davanje izjava, a trener Jasmin Repeša se nije pojavio na press konferenciji.

Top Komentari

mirza24
KK Buducnost svaka cast da ste pristali da igrate a domacinu CZ sramota
15 0
Crnogorac45
Srbi jednostavno ne mogu da prihvate da je neko iz Yuge bolji od njih u bilo cemu. Uvijek hoce da su glavni. Ako dopustis to obda si im brat, a ako ne onda si dusmanin. Nema izmedju. Zbog toga se i Yuga raspala
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti