Iz Budućnosti se oglasili o napadu na Gordića, jedan košarkaš zbog povrede ne može igrati?
Foto: ABA liga / KK Crvena zvezda

Informacije iz crnogorskih medija

Iz Budućnosti se oglasili o napadu na Gordića, jedan košarkaš zbog povrede ne može igrati?

Pred početak majstorice finala ABA lige u Beogradu došlo je do pravog haosa u dvorani Pionir.

Navijači Crvene zvezde su spriječili košarkaše Budućnosti da se zagrijavaju, te su ih pokušali fizički napasti.

Potom su prema košarkašima Budućnosti poletjele stolice iz prvih redova gledališta, a ekipa iz Podgorice je napustila parket.

Odigravanje susreta je i dalje pod znakon pitanja, a crnogorski mediji prenose šta se zapravo dešavalo.

Kako prenose crnogorski mediji, nekoliko košarkaša je povrijeđeno, a zbog povrede ruke Suad Šehović vjerovatno neće moći ni igrati.

Također, Vijesti.me prenosi saopštenje KK Budućnost u kojem se navodi da su igrači ove ekipe gađani kovanicama, baterijama za mobitele, kamenjem, flašama, stolicama, upaljačima, dijelovima metle.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. košarkaš Nemanja Gordić je gađan stolicom, a bacio ju je navijač iz partera.

"Kada su igrači krenuli da izlaze iz tunela krenula je totalna histerija i gađanje sa svim mogućim tvrdim predmetima. Kovanicama, baterijama za telefon, kamenjem, punim flašama, djelovima metle, upaljačima, stolicama. Oko 40 navijača je ušlo na teren i došli do klupe KK Budućnost Voli. Isti su pljuvali i fizički napali igrače. Fizički su napadnuti Noris Kol, Erl Klark, Nemanja Gordić. Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera", poručeno je iz Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi