Iznenađenje u Areni: Jumper nakon produžetaka bolji od Play-Offa
Zeničanke su večeras napravile iznenađenje i savladale su u sjajnom meču tim Play Off-a

Košarkaško prvenstvo BiH za žene, 21.kolo

Iznenađenje u Areni: Jumper nakon produžetaka bolji od Play-Offa

D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Jumpera i Play Off-a iz Sarajeva večeras su u zeničkoj Areni u okviru 21, kola košarkaškog prvenstva BiH odigrale sjajnu utakmicu, koja je nakon produžetaka pripala domaćoj ekipi rezultatom 78:77.

Sarajke su u ovaj duel ušle kao favoritkinje jer su bile treće na tabeli, dok su Zeničanke zauzimale 10 poziciju prije ovog kola.

Prvu četvrtinu domaće košarkašice odigrale su maestralno, te riješile u svoju korist rezultatom 25:12. Sarajke se bude u drugoj četvrtini, te smanjuju vodstvo domaće ekipe. Ipak na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 40:35 za tim Jumpera.

Treću četvrtinu domaće košarkašice otvaraju serijom od 9:0 i rezultat je 49:45, a uzvraćaju gošće serijom od 0:8. Na tri minuta do kraja rezultat je 51:51, a u zadnjoj minuti gošće su preokrenule rezultat na 51:53, što je i rezultat na kraju treće četvrtine.

Kroz zadnju četvrtinu prednost stalno ima Play Off od tri do sedam poena, ali u zadnjim minutama Jumper smanjuje prednost gošći na 67:68. Na samom kraju Arduana Delić koristi jedno od dva slobodna bacanja i rezultat je izjednačen na 68:68 i otišlo se u produžetak od pet minuta.

U produžetku utakmice gošće serijom od 0:6 idu na 71:77, ali domaće uzvraćaju i smanjuju na 76:77, sa dva i tri poena Amne Isaković. Na 41 sekundu do kraja Amila Kahriman postiže dva poena za vodstvo Jumpera od 78:77. U samom finišu utakmice, prava drama, Azra Alispahić i Amna Kahrić promašuju po dva slobodna bacanja, a na šest sekundi do kraja Amra Bajrović iz Play Off-a promašuje za pobjedu i završilo je 78:77 za Jumper.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u ekipi Jumpera, nevjerovatna je bila Amna Kahrić sa 31 poenom, 17 skokova i četiri asistencije, sjajna je bila i Amna Isaković koja je dodala 21 poen. U redovima ekipe iz Sarajeva, Azra Alispahić je ubacila 20 poena uz 10 skokova, dok je Amna Bajrović dodala 17 poena.

Jumperu je današnja pobjeda bila peta u sezoni uz 15 poraza, te su osigurale igranje u najvišem rangu takmičenja i naredne godine. S druge strane ekipa Play-Offa je sada na omjeru od 12 pobjeda i sedam poraza, te će do kraja sezone voditi veliku bitku za ulazak u doigravanje s ekipom Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi