Iznenađenje u Beogradu: Monaco slavio uz odličnu partiju Kikanovića

Eurocup, 7. kolo

Iznenađenje u Beogradu: Monaco slavio uz odličnu partiju Kikanovića

Derbi meč grupe A u Eurocupu odigrali su večeras Crvena zvezda i Monaco, dva tima koja se bore za prvo mjesto.

Na iznenađenje mnogih, pobjedu je upisao francuski tim koji je prilično ubjedljivo slavio sa 91:75. Po četvrtinama je bilo 29:29, 16:15, 17:32 i 13:15.

Odličnu partiju za Monaco pružio je Elmedin Kikanović. Sada već bivši bh. reprezentativac je svom nekadašnjem klubu postigao 17 poena za 28 minuta na parketu, čemu je dodao tri skoka i dvije asistencije.

Najefikasniji u Monacu bio je Derek Needham sa 21 poenom, dok su se u timu Zvezde najviše istakli Billy Baron sa 14 i Joe Ragland sa 12 poena.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Lošu noć beogradskih klubova upotpunio je Partizan, koji je u St. Petersburgu poražen sa 75:71. Crno-bijeli su nakon prvog poluvremena bili u prednosti 44:40, ali je Zenit u nastavku stigao do preokreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi