Meč karijere Butlera za pobjedu Miamija protiv Milwaukeea, Lakersi pred plasmanom dalje

NBA doigravanje

Meč karijere Butlera za pobjedu Miamija protiv Milwaukeea, Lakersi pred plasmanom dalje

Endin Čaušević

Košarkaši Milwaukee Bucksa nalaze se pred ispadanjem već u prvom krugu NBA doigravanja jer su sinoć poraženi u gostima protiv Miami Heata sa 119:114 i sada gube sa 3:1 u seriji.

U regularnom dijelu sezone Bucksi su bili najbolja ekipa u NBA ligi s omjerom 58-24, ali niko ni slutio nije da bi ovaj tim već u prvom krugu doigravanja mogao da završi svoju sezonu.

Milwaukee je gostovao sinoć u Miamiju, te je doživio treći poraz u seriji. Heat je odigrao još jedan fantastičan meč i na kraju je uspio da slavi sa 119:114 i povede sa 3:1 u seriji, te dođe na korak od plasmana dalje.

Gosti su dobro otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 33:28, dok se na odmor otišlo kod rezultata 57:50 za Buckse.

Činilo se nakon tri odigrane dionice da će Milwaukee upisati pobjedu jer su imali 11 poena prednost, ali Miami je u posljednjoj četvrtini napravio nevjerovatan preokret i na kraju je slavio sa 119:114.

Domaći tim do pobjede vodio je fantastični Jimmy Butler koji je ubacio čak 56 poena, te je dodao još devet skokova i dvije asistencije.

U ekipi Milwaukeea istakao se Lopez sa 36 poena i 11 skokova, dok je najbolji igrač ove ekipe Antetokounmpo meč završio sa 26 poena, 13 asistencija i deset skokova nakon što je zbog povrede propustio prethodne dvije utakmice u ovoj seriji.

Odličan meč gledali smo i u Staples Centru gdje su LA Lakersi nakon produžetka sa 117:111 pobijedili Memphis Grizzliese i došli su nadomak plasmana u narednu rundu doigravanja.

Lakersi vode sa 3:1 u ovoj seriji nakon što su u sjajnom meču pobijedili nakon produžetka ekipu Memphisa. Domaće je do pobjede vodio sjajni Reaves sa 23 poena, šest asistencija i četiri skokda, dok je LeBron James dodao 22 poena, 20 skokova i sedam asistencija.

U ekipi Memphisa istakao se Bane sa 36 poena, sedam skokova i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi