Niko neće patiti za velikom zvijezdom - Barcelona dovela spektakularnu zamjenu

Parker na potpisu

Niko neće patiti za velikom zvijezdom - Barcelona dovela spektakularnu zamjenu

M. Šljivak

Ekipa Barcelone je prije nekoliko dana ostala bez Nikole Mirotića s kojim je potpisan sporazumni raskid saradnje, a njegovo mjesto zauzet će još jedna velika zvijezda iz NBA lige - Jabari Parker.

Nekadašnji drugi pik NBA drafta Jabari Parker postat će novi igrač Barcelone. Fenomenalni košarkaš dogovorio je uslove s katalonskim klubom, prošao je ljekarske preglede i predstoji mu potpis ugovora.

Tako će ovaj 28-godišnjak nakon 10 godina napustiti NBA ligu. Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti Parker će postati četvrto pojačanje Barce, a u klub su ranije stigli Joel Parra, Willy Hernangomez i Dario Briuzela.

Parker bi trebao biti igrač koji će praviti razliku. Radi se o momku kojem se predviđala velika karijera, no problem su mu napravile povrede kojih je imao previše.

Već u decembru 2014. godine, nakon nekoliko mjeseci u ligi, doživio je tešku povredu koljena zbog koje je završio sezonu, a zatim su se one redale jedna za drugom.

One su i uzrok što nije napravio veću karijeru u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Predviđalo se da bi mogao dostići visine Kevina Duranta s kojim se često poredio, no nije u tome uspio.

Pored Milwaukee Bucksa Jabari Parker je igrao još za Wizardse, Bullse, Hawkse, Kingse i Celticse, no bez tima je već mjesecima nakon što je završio epizodu u Bostonu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Parker je u NBA ligi na prosjeku od 14.1 poena po utakmici, a najbolju je igrao u sezoni 2016/2017 kada je prosječno bilježio preko 20 poena.

Ako ga povrede ne budu nastavile uništavati ovaj košarkaš će definitivno biti ogromno pojačanje za Katalonce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi