Ugledni list objavio pojačanje Barcelone, a zatim se javio glavni lik - "Moji izvori kažu da lažete"
Foto - Instagram

Zanimljiva situacija

Ugledni list objavio pojačanje Barcelone, a zatim se javio glavni lik - "Moji izvori kažu da lažete"

M. Šljivak

Španski košarkaš Ricky Rubio (32) na zanimljiv je način odbacio navode da se vraća u Barcelonu. On je na Twitteru uzvratio katalonskom listu Mundo Deportivo i nazvao ih je lažovima jer su iz pouzdanih izvora saznali da se vraća u Barcu naredne godine.

Španski list Mundo Deportivo objavio je danas kako se Ricky Rubio vraća u Barcelonu u ljeto naredne godine. Objavljeno je kako su informaciju saznali iz izvora bliskih 32-godišnjem košarkašu.

Na takve natpise je odlučio reagovati košarkaš Cleveland Cavaliersa. Na Twitteru je na zanimljiv način odbacio navode da se vraća u Barcu.

"Izvori bliski Rickyju Rubiju mi govore da Mundo Deportivo laže. Ali opet, moji izvori nisu relevantni kao vaši", napisao je playmaker Cavaliersa.

Oglasi

Ricky Rubio je proizvod škole Joventut Badalone, a za Barcelonu je već igrao u periodu od 2009. do 2011. godine nakon čega odlazi u NBA ligu.

Karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama Rubio je započeo u dresu Minnesota Timberwolvesa. Tamo je igrao šest godina, a zatim je imao kraće boravke u Utah Jazzu i Phoenix Sunsima.

Sezonu 2020/2021 ponovo je član Minnesote, a od 2021. godine je član Cleveland Cavaliersa, gdje međutim nema veliku minutažu i igra nešto više od 17 minuta po utakmici.

To mu je dovoljno za učinak od 5.2 poena i 3.5 asistencije u prosjeku, a ukupno je u karijeri Rubio na prosjecima od 10.8 poena i 7.4 asistencija po meču.

Španski košarkaš je tokom boravka u Europi imao dosta uspjeha. S Joventutom je uzeo Kup kralja, EuroChallenge i ULEB kup, a s Barcom ACB ligu, dva Kupa kralja, Euroligu i dva puta španski Superkup.

Standardan je član reprezentacije Španije s kojom je uzeo dva evropska i jedno svjetsko zlato, dvije evropske bronze, te srebro i bronzu na Olimpijskim igrama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi