Jaka Blažić nestvarnom partijom donio Cedeviti Olimpiji zlata vrijednu pobjedu

Kakav meč Slovenca

Jaka Blažić nestvarnom partijom donio Cedeviti Olimpiji zlata vrijednu pobjedu

S. Grebović

Košarkaši Cedevita Olimpije večeras su u Stožicama slavili ogromnu pobjedu protiv Zadra rezultatom 90:82.

Tim iz Ljubljane konačno je slavio pred svojim navijačima, prvi put nakon 21. decembra i pobjede nad Mega Bemaxom nakon produžetka.

U prvoj četvrtini Zadrani su ubacili 28 poena, naspram 22 Olimpijinih, koja je do poluvremena smanjila pa se na pauzu otišlo prednošću gostiju - 50:47.

U nastavku je na parketu postojala samo jedna ekipa. Slovenački tim je uspostavio konce igre i na krilima sjajnog Jake Blažića, koji je postigao 30 poena, stigao do velike pobjede kojom su se vratili na četvrtu poziciju koja vodi u doigravanje.

Bh. reprezentativac Andrija Stipanović ubacio je četiri koša. U poraženom taboru bolji od ostalih bili su Ivanov sa 18, odnosno Allen sa 16 ubačaja.

Zadar je ostao prikovan za dno sa omjerom 4-15.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 19. kolo:

Cedevita Olimpija-Zadar 90:82

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi