Murray otkrio šta mu je otac radio kad je bio mali, mnogi tvrde da je to zlostavljanje

Želio da ga "ojača"

Murray otkrio šta mu je otac radio kad je bio mali, mnogi tvrde da je to zlostavljanje

Edmir Škorić

Jamal Murray uz Nikolu Jokića vodi Denver Nuggetse prema titulu NBA lige, pošto ovaj tim trenutno ima 3:1 u velikom finalu protiv Miami Heata.

Denver je na korak od titule, a prvu meč - loptu ima večeras pred svojim navijačima. Nuggetsi su favoriti, a na krilima Jokića i Murrayja teško da ih Heat može zaustaviti.

Murray je u posljednjoj utakmici dao 15 poena uz čak 12 asistencija, ali prije toga je imao nevjerovatnu partiju u Miamiju kada je ubacio 34 poena uz 10 skokova i isto toliko asistencija.

Kanađanin je u prvom meču Miamiju ubacio 26 poena uz 10 asistencija, a u drugom 18 poena uz 10 asistencija. Na svakom od tih mečeva imao je barem double-double prosjek i najmanje 10 poena i 10 asistencija, dok je jednom uhvatio i triple-double.

I ovaj kanadski bek je zaista fantastičan tokom cijele sezone u redovima Denvera. 26-godišnajk je sada otkrio da ga je otac Roger tjerao na vježbe protiv bolova!

Oglasi

U intervjuu za ESPN, pitali su ga o tome jer se pojavio u trećem meču unatoč maloj povredi ruke. Murray objašnjava da su neke očeve metode iz prošlosti sada urodile plodom.

"Morao sam neko vrijeme čučati - većinu vremena bez sata tako da nisi znao koliko je vremena preostalo", rekao je Murray. Kanađanin kaže i da mu je otac davao da golim rukama po hladnoći skuplja lišće kako bi očvrsnuo.

Prije nekoliko godina ESPN je u članku napisao da je Murray tokom djetinjstva morao trenirati po jakoj hladnoći u Kanadi. Dnevno bi napolju, po velikom snijegu, trčao, radio vježbe i satima gađao trojke. Osim toga, njegov otac je odredio da mali Jamal može stati tek kada pogodi 30 slobodnih bacanja zaredom.

Murray je zahvalan svom ocu na ovim nevjerovatnim vježbama, pa kaže: „Omogućilo mi je da treniram u bilo kojoj hladnoj dvorani. To više nije bio problem. Takve male stvari pomogle su mi i izgradile moju otpornost".

S druge strane, na Twitteru to nisu svi vidjeli tako pozitivno kao što vidi zvijezda Nuggetsa. Mnogi korisnici optužili su Murrayevog oca za zlostavljanje djeteta!

Roger Murray jednom je branio svoje metode treniranja. "Za mene je to bilo dokazati mu da on to može učiniti, da je to pitanje njegove glave", rekao je za Denver Post 2017.

Godine 2016. Jamal Murray dospio je u NBA ligu i Nuggetsi su ga birali kao 7. pik na draftu. Međutim, sam početak NBA karijere nije bio baš idealan, ali danas je jedan od najboljih igrača u prvenstvu i na korak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi