Maskota Denver Nuggetsa ima nevjerovatnu godišnju platu

Ogromna cifra

Maskota Denver Nuggetsa ima nevjerovatnu godišnju platu

M. Šljivak

Maskota Denver Nuggetsa, popularni Rocky, najplaćeniji je zabavljač u NBA ligi. Čovjeku koji se krije ispod platnene odjeće godišnja plata je nevjerovatnih 625.000 dolara.

Maskote na utakmicama NBA lige predstavljaju vrhunske zabavljače. Njima je cilj što bolje zabaviti publiku, a za svoj posao su i fenomenalno plaćeni.

Američki mediji objavili su plate maskota iz NBA lige. Ono što je iznenadilo apsolutno sve je da momci koji rade posao ispod maski uzimaju zaista nevjerovatne cifre.

Najplaćeniji je maskota Denver Nuggetsa - Rocky. Tim iz Colorada za maskotu ima planinskog lava, a ovaj zabavljač na godišnjem nivou za svoje usluge uzima nevjerovatnih 625.000 dolara.

Ogromnu cifru uzima i maskota Atlanta Hawksa. 'Harry' godišnje od kluba prima platu od 600.000 dolara i uz Rocyja je uvjerljivo na vrhu liste.

Iza njih je s godišnjom zaradom od 400.000 dolara bik Benny iz Chicago Bullsa, a zatim slijedi gorilla Go koja zabavlja navijače Phoenix Sunsa, a za to mu ovaj tim plaća 200.000 dolara godišnje.

Oglasi

Na petom mjestu je maskota Charlotte Hornetsa stršljen Hugo koji uzima 100.000 dolara na godišnjem nivou.

Ostale maskote uzimaju daleko manje novca, ali je zaista sve iznenadilo kada su vidjeli koliko Nuggetsi, Hawksi i Bullsi izdvajaju novca kako bi publika na njihovim utakmicama bila sretna, zadovoljna i zabavljena.

Interesantno je svakako da maskote s vrha liste uzimaju dosta više novca od WNBA igračica, koje su često protestvovale kako su izuzetno slabo plaćene u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Najveću cifru u WNBA ligi uzimaju Jewell Loyd i Breanna Stewart iz Seattle Stroma, te Diana Taurasi iz Phoenix Mercuryja. Njihova godišnja plata je 228.000 dolara.

Nije zato nikakvo čudo što se cure bune, no u WNBA ligi cifre nisu ni blizu visoke kao u NBA ligi i popularnost je planetarno mnogo manja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi